Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2014

TV: Van Gaal om målvaktsbytet: "Det var planerat"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Louis Van Gaal.

Louis van Gaal chockade alla, inklusive en rasande Jasper Cillessen, när han bytte målvakt bara sekunder från straffläggning.

Tim Krul klev in, avgjorde och skickade Holland till semifinal.

– Det var planerat, säger förbundskaptenen.

Det var inte lite djärvhet som Louis van Gaal visade upp när matchklockan tickade mot 120 minuter. Jasper Cillessen, den genom turneringen storspelande förstemålvakten, fick bittert lämna och ersattes av bekante Tim Krul. Briljans, skulle det visa sig, när Krul gick in och tog Holland till semifinal i VM.

Efter matchen förklarade han tilltaget.

– Det var planerat. Alla spelare jag tar ut har specifika kvalitéer men alla är inte bra på samma saker. Vi alla tyckte att Tim Krul var den bästa målvakten när det gäller att rädda straffar.

– Även för att han har en längre meritlista och för att vi förberedde oss för straffar mot Costa Rica. Precis som vi förberett oss själva för att slå straffar så har vi också förberett oss för att rädda Costa Ricas straffar. Och ni kunde ju se att Tim Krul slängde sig åt rätt håll varje gång.

Cillessen var rasande när han fick kliva av och van Gaal har förklarat att Krul var förbered på tricket, men alltså inte Ajax-målvakten Cillessen - som senare bad om ursäkt för sitt utbrott på sidlinjen.

– Vi är alla ganska stolta över att detta tricket hjälpte oss, avslutar van Gaal.

Publicerad 2014-07-06 kl 10:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons