Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2014

Tysklands attack på Brasilien och domarna: Måste straffas på rätt sätt

Brasilien får återigen kritik för sin spelstil och ifrågasätts för att domarna är på deras sida. Nu är det semifinalmotståndaren Tyskland som höjer rösten.
- Det finns väldigt lite kvar av det traditionella brasilianska spelet, säger förbundskapten Joachim Löw.

När Brasilien mötte Colombia i kvartsfinalen lät domaren det gå hela 41 regelöverträdelser innan han för första gången halade upp ett gult kort. Något som får Tyskland att fundera. De har under hela turneringen bara kommit upp i 57 överträdelser. På fem matcher. Ändå har man dragit på sig fyra gula kort.
Bastian Schweinsteiger är tveksam till om domarna kanske tillåter lite väl mycket när brassarna spelar.
- Jag är helt för lite hälsosamt hårt spel men några av Brasiliens tacklingar var över gränsen, säger han enligt Daily Mail.

- Brasilien är inte bara fotbollsmagiker, även hårda tacklingar är en del av deras spel. Vi måste se upp och det måste domaren också göra.

Han får dessutom stöd av sin förbundskapten Joachim Löw som inte alls gillade vad han såg.
- Jag såg Brasilien-Colombia och det var många fula tacklingar från båda lagen. Tacklingar när spelarna hoppade in i varandra bakifrån för att störa spelet.

Löw går till och med så långt att han ifrågasätter om den typiska 'Jogo Bonito' som brassarna kallar sin fotboll är något som bara lever i våra minnen.
- Det finns väldigt lite kvar av det traditionella brasilianska spelet, det där konstnärliga spelet som vi alla känner till. Brasilien har absolut tekniska spelare men de spelar mer robust än något annat lag och det är så de försöker stoppa sina motståndare. I slutet är det upp till domaren att straffa dem på rätt sätt, säger Löw enligt the Guardian.

Publicerad 2014-07-06 kl 22:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons