Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2014

Tysklands halvtidsuppgörelse - inte förnedra Brasilien

Foto: SCANPIX

Tyskland hade gjort 5-0 på Brasilien efter 45 minuter. Då gjorde man en uppgörelse i omklädningsrummet att inte förnedra hemmanationen.
- Man måste visa sina motståndare respekt, säger Mats Hummels enligt Daily Mirror. 

Inför hemmapubliken blev Brasilien utspelade och förnedrade av Tyskland. Efter 29 minuter stod det 0-5 på resultattavlan, då gjorde det tyska laget en uppgörelse i halvtid - att inte förnedra Brasilien.
- Vi gjorde det klart att vi måste fortsätta vara fokuserade och försöka att inte förnedra dem, säger Mats Hummels enligt Daily Mirror.

Borussia Dortmund-försvararen erbjöd också en förklaring till hur det kunde rinna iväg så mycket i den första halvleken.
- Efter vårt andra mål blev de förvirrade. De var inte organiserade på planen och efter det missade vi inte en chans fram till att vi gjorde det femte målet. Det händer inte ofta, det gäller att njuta av det, säger Hummels.

I den andra halvleken höll tyskarna inte samma rasande tempo som i den första. Men man gick ändå upp i en 7-0-ledning i matchen som slutade 7-1. Hummels tyckte att Tyskland visade respekt för sina motståndare.
- Man måste visa sina motståndare respekt och det var väldigt viktigt att vi gjorde det och inte försökte visa upp magi eller nåt sånt. Det var viktigt att vi spelade vårt spel i 90 minuter.

Efter matchen har även Bastian Schweinsteiger bett om ursäkt till Brasilien.

Publicerad 2014-07-10 kl 10:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons