POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Tysklands skräck - hettan och fukten: "Vi får acceptera det"

Foto: Scanpix.

Joachim Löws Tyskland har hyllats i tre raka mästerskap. Men den stora framgången har uteblivit.

- Den första prioriteringen är att fokusera på titeln, nå finalen, säger Löw inför Tyskland—Portugal i Salvador.

I den brasilianska kuststaden Salvador da Bahia avlöser regnskurarna varandra. Däremellan är det strålande sol.

Och alltid varmt. Och fuktigt.

Så, så fuktigt.

- Det är väldigt fuktigt, väldigt varmt. Att matchen spelas mitt på dagen kommer också att påverka. Men de senaste dagarna har det inte varit ett samtalsämne för oss. Vi kommer inte att klaga på förutsättningarna, utan helt enkelt acceptera dem, säger Joachim Löw på den sista presskonferensen före matchen mot Portugal.

Tyskarna genomförde sin sista träning före matchen vid ungefär samma klockslag som den ska spelas, det vill säga 13.00 lokal tid, när det är som varmast.

- Jag tror att vi är väl förberedda för att klara klimatet, säger Löw, vars bas förlagts till en plats med ett liknande klimat, Santa Cruz Cabrália knappt 60 mil söder om Salvador.

Inga ursäkter alltså.

Sedan "Jogi" Löw tog över landslaget 2006 har Tyskland inte bara hyllats för sitt snabba, tekniska och raka spel — utan även tagit sig till minst semifinal i tre raka mästerskap, vilket resulterat i två medaljer (EM-silver 2008 och VM-brons 2010). Ett fantastiskt facit. För de flesta utom Tyskland.

Men den 54-årige tränaren från Schönau i södra Tyskland undviker att svara på alla frågor om huruvida det är nu eller aldrig för hans landslag, om huruvida han känner pressen eller ej.

- Om vi kan prestera kontinuerligt under hela turneringen, med mycket passion och engagemang, då tror jag att vi är ett lag som blir mycket svårslaget.

Han vill heller inte säga om Miroslav Klose får chansen från start. Klose, som med sina 14 VM-mål bara är ett från brasilianaren Ronaldos rekord på 15.

- Det är verkligen extraordinärt att som spelare få bli en av världens bästa målskyttar genom tiderna, och det är helt klart en extra motivation för honom. Men för mig som tränare är statistik av den typen underordnad.

Publicerad 2014-06-16 kl 06:13
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå