POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Ungdomstränaren om Müllers resa till toppen: ”Det har varit många som tvivlat”

Foto: SCANPIX

Thomas Müller blev stor hjälte när han sänkte Portugal med tre mål i VM-premiären.
Men det var inte givet att den tyske anfallaren skulle ta sig till den nivå han är på nu.
- Det har varit svårt att övertyga folk om att han är en bra fotbollsspelare, säger Bayern Munchens scout Björn Andersson till fotbollskanalen.se.

Tyskland inledde VM med en rejäl överkörning av Portugal. Hjälte i 4-0-segern blev Thomas Müller, som med tre mål såg till att tyskarna fick en flygande start.
- Det är som det brukar, från ingenstans så finns han på rätt ställe. Det han gör på planen är oerhört effektivt, han spelar inte för galleriet, säger Björn Andersson, scout i Bayern München som varit ungdomstränare för Müller.

Thomas Müller är nu uppe i åtta VM-mål på sju matcher. 2010 var han en av fyra spelare som slutade på fem mål under turneringen, och med hans tre assist fick han priset som VM:s bästa målskytt. I dag är Tysklands hjälte given för en startplats, men så har det inte alltid varit. Hans ruffiga spelstil har gjort att han har mötts av många som tvekat på Müllers förmåga, det menar Björn Andersson.
- Det har varit svårt att övertyga folk om att han är en bra fotbollsspelare. Det har varit många som har tvivlat. Men han har bevisat det och nu behöver han inte bevisa mer att han är en bra fotbollsspelare, säger Andersson till fotbollskanalen.se.

I dag är Björn Andersson scout i Bayern München. Han har på nära håll följt Thomas Müllers utveckling och imponeras av hans lugn.
-  Hans styrka är hans mentala bit tycker jag. Det är en kille som är opåverkad av situationen. Det kvittar om han spelar i U16 eller om han är inne på plan och lägger straff inför 50000 åskådare.

I Bayern München träffar Björn Andersson och Thomas Müller varandra ofta. Och även utanför planen så tycker Björn att stjärnan har behållit sin jordnära stil.
- Det är en ödmjuk kille. Vilket är svårt naturligtvis, det är många som vill ha tag i honom, säger Andersson.

För Müller och Tyskland väntar Ghana i den andra gruppspelsomgången på lördag. Efter den flygande starten tror Björn Andersson att anfallsstjärnan kan fortsätta leverera, men trycker på vikten av att hela laget måste vara på topp för att Müller ska vara det.
- Naturligtvis har Thomas förutsättningarna att göra ett bra VM. Men han spelar i ett lag som måste fungera, fungerar inte laget så är det svårt att glänsa. Titta på Ronaldo till exempel, vad ska han göra i Portugal? Omgivningen är väldigt viktig, och sen ha sådana spelare som Müller som kan göra de där avgörande poängen är en väldigt viktig ingrediens, säger Andersson till fotbollskanalen.se.

Publicerad 2014-06-18 kl 11:24
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå