Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2014

Uruguay överklagar Suarez dom - Fifa: "Vi har varit rättvisa"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Uruguay överklagar domen mot Luis Suarez. Det bekräftar ordföranden för Fifas disciplinkommitté – som samtidigt anser att fyramånadersavstängningen bör stå fast.
- Vi har varit rättvisa och inte statuerat något exempel, säger Claudio Sulzer.

Bettet på Giorgio Chiellini blev kostsamt för Luis Suarez och det uruguayanska landslaget. Forwarden belades med nio landskampers avstängning, samtidigt som han inte får ägna sig åt någon "fotbollsrelaterad verksamhet" alls de kommande fyra månaderna. Något som innebär att 27-åringen varken får träna med Liverpools A-trupp eller uppehålla sig på klubbens faciliteter.

På torsdagen meddelade Uruguays fotbollförbund att en officiell överklagan lämnats in till idrottens skiljedomstol Cas, och att förhoppningen är att straffet ska hävas eller i alla fall mildras. Men Claudio Sulzer, ordförande för Fifas disciplinkommitté som utfärdade den första domen, tror inte att det blir så.

- En sak som var väldigt viktig för oss när vi granskade ärendet var att ge honom en rättsäker prövning. Vi ville inte statuera något exempel, säger Sulzer.

Han pekar på att bitincidenten var "mycket allvarlig", vilket enligt honom motiverar den långa avstängningen.

Även om Suarez i dagsläget inte får spela några matcher har han rätt att skriva kontrakt och genomgå den obligatoriska läkarundersökningen med en eventuell ny arbetsgivare. Barcelona har pekats ut som nästa adress för hans del.

Publicerad 2014-07-03 kl 19:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons