POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Uruguay utan sin frälsare - då sätts förhoppningarna till Cavani

Foto: SCANPIX

Uruguay tvingas klara sig utan sin anfallsstjärna Luis Suarez - då sjunker lagets poängsnitt från 1,97 till 0,75.

Kan Edinson Cavani fylla luckan och bli hjälte?

Uruguays mästerskap började inte som det var tänkt. I en grupp med både England och Italien var första matchen mot Costa Rica bara en tre poäng lång transportsträcka som skulle klaras av. Men landet gick på en rejäl mina och var halvt uträknade redan efter första matchen.

Men sen kom han tillbaka, landets stora frälsare - Luis Suarez. Operationen i hans knä, bara veckor från VM-premiären, höll honom borta från mötet med Costa Rica. Mot England var han dock tillbaka och blev stor hjälte med sina två mål i 2-1-segern.

Faktum är att Uruguay med Luis Suarez i laget är ett avsevärt mycket bättre lag än ett Uruguay utan anfallaren. Med honom tar man i snitt 1,97 poäng per match - utan honom endast 0,75.

När Suarez nu inleder avtjäningen av sitt nio matcher långa straff efter bitattacken mot Giorgio Chiellini läggs landets förhoppningar till Edinson Cavani.
Precis som bakom Zlatan i PSG, spelar Cavani andrefiol även i landslaget. Mot Colombia är det han som ska kliva fram om laget ska avancera i VM-turneringen.

Cavani har sedan debuten i landslaget, i februari 2008, gjort 64 matcher för Uruguay. På de matcherna har han stått för 21 mål. I premiärmatchen mot Costa Rica gjorde han lagets enda mål, på straff i 1-3-förlusten.

Uruguay kan också trösta sig med att man faktiskt lyckades slå Italien utan att Luis Suarez hade sin bästa dag.

En spelare som kan få chansen då Suarez är avstängd är skyttekungen från 2010, Diego Forlan. Anfallaren inledde från start mot Costa Rica men byttes ut efter 60 minuter. I de kommande två matcherna har han blivit kvar på bänken. Den tidigare storstjärnan har flyttat till Cerezo Osaka i Japan och har nog sina bästa dagar bakom sig. Men Forlan blixtrar fortfarande till ibland och kanske är det en sådan kväll i kväll.

Publicerad 2014-06-28 kl 21:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå