POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Van Gaal delar Holland - som vill ha vackrare spel

Foto: AP

Trots att Holland har överraskat många och vunnit alla sina matcher i gruppspelet kritiseras nu tränaren Van Gaal för att han inte spelar attraktivt nog.

- De sviker själva kärnan i det holländska spelet, säger Real Madrids förre sportchef Jorge Valdano.

Holland slog regerande världsmästarna Spanien med 1-5, slog Australien med 2-3 och, trots att man redan vunnit gruppen, slog Chile med 2-0. Och målen som är gjorda har inte varit vilka dussinmål som helst utan flera stycken riktigt snygga mål. Ändå kritiseras Louis van Gaal för sitt tråkiga spel.

- Jag ser ingen framtid i det här sveket mot kärnan i det holländska spelet. Tränare som César Luis Menotti, Johan Cruijff och Pep Guardiola skulle aldrig göra kompromisser med sina idéer. Jag tycker att det är konstigt att van Gaal gör det. Ett bra resultat förändrar inte mitt synsätt. Jag föredrar en modig dåre framför van Gaals kalkylerande, säger Valdano enligt holländska De Telegraaf.

Van Gaal å sin sida tar kritiken med ro.

- Jag har inte hört så mycket hemifrån, men så vitt jag förstår är det miljoner av människor som tycker att vi spelar fantastiskt. Så det säger allt om honom (Valdano). Jag är person som njuter av harmoni. Om människor vill omöjliggöra det blir det ett problem, säger Van Gaal till Daily Telegraph.

Holland möter Mexiko klockan 18 på söndagskvällen. Du ser matchen i TV4 eller på fotbollskanalen.se och fotbollskanalens appar.

Publicerad 2014-06-29 kl 17:27
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå