POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Van Gaal sågar både Fifa och media: "Fifa är inte fair play"

Foto: AP

Det är oklart hur Louis van Gaal fick med sig sågen genom säkerhetskontrollen på Itaquerão i São Paulo.
Men som han använde den dagen före Nederländerna—Chile.
Varken Fifa eller den holländska pressen kom undan.

Han började med journalisterna.

- Jag tänker inte diskutera skador på individuella spelare, för jag vill inte att motståndarna ska veta mer än de måste. Även om vi har en stängd träning så får nederländska medier på något sätt reda på saker, och jag gillar inte det. För det hjälper inte, det motarbetar oss. Jag förstår det inte. Jag tycker att vi alla ska vara på samma sida, men det är vi uppenbarligen inte.

Jämte sig hade Nederländernas förbundskapten den 22-årige försvararen Bruno Martins Indi, som på en halvtimmes frågestund tilltalades en enda gång av journalistförsamlingen.

- Fifa bestämde med sin ultimata visdom att en presskonferens skulle läggas före träningen, vilket enligt mig inte är särskilt smart. Jag tycker att spelarna måste fokusera på träningspassen, och Bruno Martins Indi är den spelare som är mest allvarligt skadad, det är därför han är här, sade van Gaal.

Både Chile och Nederländerna, som möts på måndag, är klara för nästa VM-runda — men har definitivt något att spela om i sin match om gruppsegern. Att slippa Brasilien i åttondelsfinalen är rimligtvis en morot för vem som helst, även om det är långt från klart att VM-värden vinner sin grupp.

När TT frågade Louis van Gaal hur viktigt det är att undvika Brasilien i åttondelen så duckade han skickligt.

- Vi vill helt enkelt vinna gruppen, för det är mer fördelaktigt och har inte så mycket att göra med Brasilien. Vi får vänta och se vad Brasilien gör.

Sedan tog han i med sågen igen. Att grupp B, med Nederländerna och Chile, avgörs före Brasiliens grupp A är van Gaal inte nöjd med.

- Fifa pratar om "fair play" och sådant men håller på med sådana här tricks. Det är inte bra, så klart.

- Vi kommer att fokusera på en vinst mot Chile, och jag tror inte att det påverkas av att Brasilien spelar efter oss. Jag utgår från att de gör sin sportsliga plikt. Men det är alltid en diskussion om huruvida man gör det eller ej, så varför lägga matcherna så här?

Till sist — det sportsliga: Robin van Persie är avstängd mot Chile.

- Han är viktig för oss, för han är inte bara vår skyttekung utan även vår kapten, säger van Gaal utan att avslöja vem som ersätter van Persie.

Men stalltipsen säger Klaas-Jan Huntelaar.

- Hans ersättare kan kanske inte ersätta van Persies stil och mål, men han kan ge allt. Det är inte lätt, men han kan göra jobbet. Han är också en bra spelare och kan överraska er.

Publicerad 2014-06-22 kl 18:27
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå