POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2014

Xavi möter mentorn van Gaal

Foto: AP

Det blir ett kärt återseende för Xavi ikväll när han möter en av sina många läromästare - Louis van Gaal.

- Jag är skyldig Louis en hel del, säger spanjoren.

Hollands förbundskapten Louis van Gaal är känd för sitt arbete med unga spelare och en av de mest talangfulla spelarna som han kommit i kontakt med under sin långa tränarkarriär är spanjoren Xavi. Ikväll möts de när Spanien och Holland drabbar samman på Arena Fonte Nova i Salvador.

- Jag är skyldig Louis en hel del. Han var fantastisk mot mig och litade på mig, säger Xavi till Marca inför kvällens stormatch.

Ikväll ställs Xavi mot ett Holland som på förhand inte riktigt nämnts som ett utmanarlag i kampen om VM-titeln men som enligt Xavi inte får räknas bort. 

- Han har några riktigt snabba anfallare i laget.Vi har hamnat i en tuff grupp och mot Holland kommer det att bli riktigt svårt. Vi vill ha bollkontrollen, att ändra spelstil vore ett stort misstag. Spelarna vi har har verkligen anpassat sig till vår filosofi. Vi dör hellre än överger vår stil och jag hoppas att den kan ge oss samma framgång som tidigare.

Vid Hollands bänk står van Gaal, tränaren som plockade upp Andrés Iniesta, Xavi, Carles Puyol, Victor Valdés och Pepe Reina i Barcelonas A-lag för många år sedan. 

- Jag har fantastiska minnen av dem framförallt eftersom de är väldigt snälla människor. De har inte glömt mig, det är uppenbart eftersom de fortfarande pratar om mig. De har utvecklats enormt sedan vi jobbade tillsammans och de här killarna - Iniesta, Xavi och de andra - har i ånga år varit stommen i det här framgångsrika Barcelona-laget. Jag är väldigt stolt och glad att jag fortfarande har en relation med dem, säger van Gaal inför matchen ikväll.

Publicerad 2014-06-13 kl 07:50
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå