Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2014

Zico framme med motorsågen

Foto: AP

Legendaren hittar syndabockar efter Brasiliens missade finalplats.

- Måste hitta nya personer med tankar om hur man ska spela på det brasilianska sättet, säger Zico.

Ett brasilianskt landslag som saknar talang och finess och som leds av en förbundskapten och en administration som tappat fotfästet. Så skulle man kunna sammanfatta Zicos omdöme om dagens brasilianska landslag. 

- Vi borde tacka Scolari och assisterande tränare Parreira. Men vi måste välja nya personer med tankar om hur man ska spela på det brasilianska sättet, säger Zico. 

Brasilien gick på pumpen ordentligt i tisdags men har så gott som hela VM haft svårt att imponera - det vackra spelet har varit som bortblåst under Luiz Felipe Scolari.

- De har varit helt fokuserade på framgången i Confederations Cup. De behöll samma formation och samma spelare, alla andra lag hade ett åt på sig att komma på hur de ska spela mot Brasilien. Om man ser på startspelarna det senaste året så har ingen av dem varit nyckelspelare i sina klubblag.

- Neymar, Brasiliens bästa spelare, hur ofta satt inte han på bänken i Barcelona förra säsongen? Fred, Marcelo, Hulk, ingen är helt ordinarie. Inte heller Dvaid Luiz eller Oscar var förstaval i Chelsea, säger Zico.

Avsaknaden av talang i den brasilianska truppen skyller Zico på hela administrationen. 

- Pep Guardiola har alltid haft samma stil och hans sätt har inspirerats av det brasilianska landslaget. Men nu har vi inte den stilen längre. Johan Cruyff sa också att vi inte spelar brasiliansk fotboll längre. Mourinho sa att det ser ut som att vi inte vet hur vi ska använda vår talang och spela riktig fotboll. Jag förstår inte varför vi inte lyssnar på de här mästarna.

- Det brasilianska fotbollsförbundet måste bjuda in cheferna i alla brasilianska klubbar för att fråga dem vad som behövs för att deras största spelare ska spela i Brasilien varje söndag och inte i Europa.

Sao Paulos tränare Ramalho som en potentiell efterträdare Luiz Felipe Scolari. 

- Han är en av de stora mästarna i den brasilianska ligan, en av de svåraste ligorna att vinna i hela världen. 

Publicerad 2014-07-12 kl 06:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons