Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2015

Här är VM:s bästa elva - domineras av USA

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Fotbollskanalens Lorenzo Medici har tagit ut VM:s bästa elva. Den domineras - inte helt oväntat - av många amerikanskor.

5-4-1:

Angerer

Bronze - Johnston - Houghton - Sauerbrunn- Klingenberg

Laudehr - Henry - Lloyd - Miyama

Mittag


Nadine Angerer (Tyskland)
Inledde lite darrigt, men spelade upp sig fort och var bland annat en gigant mot Frankrike där hon agerade matchvinnare både under själva matchen och sedan i straffläggningen. Var även riktigt bra mot USA i semifinalen. Håller väldigt hög nivå trots att hon börjar bli till åren.

Lucy Bronze (England)
Var inte given i startelvan när turneringen startade, men avslutade den som en oersättlig pjäs. Firade stora framgångar på sin högerkant med sin fart och genombrottsförmåga. Energisk och tuff till tusen.

Julie Johnston (USA)
Stod visserligen för ett misstag mot Tyskland som höll på kosta USA en semifinal-plats och var inte felfri i finalen, men gjorde förutom det en fantastisk turnering. Stark i kroppen, vann nästan alla sina dueller och läste spelet på ett föredömligt sätt. Nyckelspelare i USA:s VM-guld.

Steph Houghton (England)
Personifierade Englands framgångar på bästa sätt med sin kämpaglöd och offervilja. Var den stora ledaren i backlinjen och stod i stort sett alltid i vägen när det behövdes. Även ett hot framåt på fasta situationer. Lejonhjärta.

Becky Sauerbrunn (USA)
Gjorde precis som hennes mittbackskollega, Johnston, en lysande VM-turnering och kompletterade sin försvarspartner på ett perfekt sätt. Trygg med boll, bra i uppspelsfasen och mycket positionssäker.

Megan Klingenberg (USA)
Växte desto längre turneringen gick och var lysande mot Tyskland i kvartsfinalen. Kvick i fötterna och alltid redo att följa med framåt i planen. Var både en garanti i defensiven och ett vapen i offensiven.

Simone Laudehr (Tyskland)
Både Goeßling och Leupolz må ha haft enstaka vassare matcher än Laudehr, men Frankfurt-mittfältaren var lagets jämnaste spelare. Var alltid ett hot med sina snabba fötter och skapade stor oreda för bland annat Sverige. En spelare tränaren, Silvia Neid, med all rätta litade mycket till.

Amandine Henry (Frankrike)
Visade upp sitt stora register och var kanske Frankrikes mest framträdande spelare. Var oerhört rörlig, precis i sitt passningsspel och även kreativ framåt. Gjorde ett drömmål mot Mexiko.

Carli Lloyd (USA)
Utan Lloyds vinnarinstinkt hade USA troligen inte kunnat ro hem VM-bucklan. Visade vägen mot Tyskland då hon gjorde det viktiga 1-0-målet på straff och spelade fram till 2-0-målet. Blev sedan även stor finalhjälte mot Japan med ett imponerande hat-trick. En kraft det amerikanska laget inte kunde vara utan. VM-drottning.

Aya Miyama (Japan)
Var kanske aldrig lysande i någon match, men höll alltid en mycket hög nivå. Hennes enormt fina teknik och skickliga passningsfot var ofta det Japan behövde i kreativ väg. Visade att hon fortfarande är en av världens allra bästa spelare.

Anja Mittag (Tyskland)
Lyckades visserligen aldrig visa vägen mot USA eller göra mål på Frankrike men hade innan dess öst in mål med stor effektivitet. Sänkte bland annat Sverige med att göra 1-0-målet och sedan fixa en straff.

Även VM-studions Hanna Marklund och Olof Lundh har tagit ut ett all star-lag från VM. Se deras elva i spelaren ovan.

Publicerad 2015-07-06 kl 11:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons