Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2015

Lloyd gav Sundhage svar på tal i VM-finalen

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Inför VM ifrågasatte Sveriges förbundskapten Pia Sundhage sin tidigare adept Carli Lloyds mentala styrka. I nattens VM-final gav Lloyd sin tidigare förbundskapten svar på tal med tre mål på en kvart.

Inför VM ifrågasatte Sveriges förbundskapten Pia Sundhage sin tidigare adept Carli Lloyds mentala styrka.

I nattens VM-final gav Lloyd sin tidigare förbundskapten svar på tal med tre mål på en kvart.

Pia Sundhage förde USA till två OS-guld och ett VM-silver under sin tid som amerikansk förbundskapten. En av hennes mest tongivande spelare var Carli Lloyd, som bland annat avgjorde OS-finalen 2008.

Men inför gruppspelet, där Sverige lottats i samma grupp som USA, uttryckte Sundhage tvivel gällande Lloyds kapacitet i en intervju med New York Times:

- När hon kände att vi hade förtroende för henne kunde hon vara en av de bästa spelarna. Men om hon började ifrågasätta det förtroendet kunde hon vara en av de sämsta.

"Lite upprörande"

Sundhages uttalanden kritiserades av de amerikanska landslagsspelarna, bland annat av Lloyd.

- Jag har arbetat hårt för att få ett rykte att vara en som går ut och kämpar. Att få höra dessa kommentarer, som inte är sanna, är lite upprörande, sade 32-åringen till USA Today.

Och till Sports Illustrated sade Lloyd att hon planerade att svara på Sundhages kritik på planen. Något som hon gjort med besked.

Lagkaptenen spelade sju gånger nittio minuter och svarade för sex mål på fyra slutspelsmatcher. Ett mål i åttondelsfinalen mot Colombia, de matchavgörande målen i kvartsfinalen mot Kina och i semifinalen mot Tyskland — och blev slutligen välförtjänt guldhjälte med sina tre finalmål mot Japan.

Bäst i VM

Förutom sitt första VM-guld kunde Lloyd glädja sig åt att ha tilldelats Golden Ball, det internationella fotbollsförbundets (Fifas) utmärkelse till turneringens bästa spelare.

Före VM drömde Lloyd om att göra fyra finalmål, men hon i verkligheten nådde hon inte ända fram.

- Jag håller ständigt på med visualisering. Du kan vara stark och ha alla förutsättningar, men om du inte är mentalt stark klarar du inte av att prestera, sade Lloyd.

Fakta: Carli Lloyd

Född: 16 juli 1982.

Klubb: Houston Dash.

Landslagsmeriter: OS: guld 2008 och 2012, VM: silver 2007 och 2011, guld 2015. 69 mål på 202 landskamper.

 

Publicerad 2015-07-06 kl 10:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons