POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
VM 2015

"Pia har misslyckats i klubbkontakten"

Foto: Scanpix

Pia Sundhage kräver bättre samarbete med svenska klubbar för att fortsätta som förbundskapten. Elitfotboll dam (EFD) anser dock att bollen ligger hos henne.
- Pia har själv sagt att hon misslyckats i kontakten med klubbarna, säger generalsekreteraren Linda Wijkström till TT.

Direkt efter Sveriges uttåg ur VM inleddes diskussioner om Pia Sundhage ska stanna kvar som förbundskapten. Sundhage är beredd att vara kvar kontraktstiden ut (till 2016) — under förutsättning att samarbetet med de damallsvenska klubbarna blir bättre.

- Det är avgörande att den enskilda spelaren, EFD och fotbollsförbundet bestämmer sig för att göra något tillsammans, sade Sundhage, som är besviken över att hon inte fått ha landslaget samlat under längre tid inför VM.

- Det har sagts att vi vill varandras framgång och det ena med det tredje. Det är mycket snack och lite verkstad.

EFD gillar inte utspelet

Elitfotboll dam, intresseorganisationen för de två högsta ligorna, tycker inte om Pia Sundhages utspel.

- Jag gillar inte att diskussionen förs via media. Vi borde ta det inom svensk damfotboll i stället, säger generalsekreterare Linda Wijkström.

Wijkström menar att bättre samarbete mellan Sundhage och klubbarna är nyckeln till framgång, men att ett stort ansvar ligger hos förbundskaptenen.

- Pia har själv sagt att hon har misslyckats i kontakten med klubbarna. Hon har inte varit ute och besökt dem. Vi har kontinuerliga möten med förbundet och jag tycker att bollen ligger hos dem för att få till en bättre samarbetsmodell.

Bättre samarbete tidigare

Enligt Linda Wijkström har samarbetet med tidigare förbundskaptener fungerat bättre än vad det gör med Pia Sundhage.

- Vi måste titta på hur vi kan samverka med förbundskaptenen, så som vi gjort med tidigare. Träningar och matcher har bedrivits i klubbverksamheten, där man i diskussioner har varit väldigt nära med landslagsledningen. Frågan är hur vi får ut Pia till klubbarna, så att hon får insyn och förståelse för klubbarna.

EFD:s generalsekreterare tror dock att problemet kan lösas.

- Vi för diskussion med förbundet för att hitta rätt, för vi vill ju att svensk fotboll ska vara drivande med både klubbar och landslag. Våra klubbar är öppna för att landslagsledningen kommer ut och har en tätare relation, säger Linda Wijkström.

Publicerad 2015-06-22 kl 12:05
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto