TV: Brasilien tog premiärseger trots hackande spel

VM 2023 (dam)

Samban saknades när Brasilien inledde VM mot Sydkorea.
Men seger blev det ändå när Marta blev historisk i 2-0-segern.

Den första gruppspelomgången i VM avslutades med mötet mellan Brasilien och Sydkorea.

Bara minuter in i matchen var Brasilien nära att ta ledningen. Fabiana sköt ett vasst skott, men ribban räddade Sydkorea.

Brasilianskornas spel hackade i den första halvleken och stundtals fick man inte alls till det. Men 1-0 skulle ändå komma, med god hjälp från Sydkoreas försvar. En hemåtpass snappades upp av Formiga som fri med målvakten placerade in ledningsmålet.

I början på den andra halvleken fick Brasilien straff, på nytt föregicks situationen av slarvigt försvarsspel. Fram klev Marta. Rosengård-stjärnan satte säkert dit bollen till 2-0. Målet gjorde Marta historisk, hon är nu den bästa målskytten i VM-historien med sina 15 fullträffar.

Båda lagen skapade en del chanser mot slutet av matchen men 2-0 stod sig till slutsignalen.

Publicerad 2015-06-10 kl 02:52