TV: England vände mot Norge - svenska OS-hoppet lever

VM 2023 (dam)

England vände underläge till seger mot Norge.
Lucy Bronze avgjorde med en drömträff - och räddade Sveriges OS-hopp.

Norge och England gjorde upp om en plats i VM-kvartsfinal, men matchen hade betydelse även för svensk del då en norsk seger hade inneburit att hoppet om OS-spel var borta för svensk del.

Den på förhand mycket jämna och tuffa åttondelsfinalen blev just det ute på planen. Norge var närmast i den första halvleken och skapade tre chanser att ta ledningen. Isabell Herlovsen var närmast i inledningen av matchen när hon kom fri men Englands målvakt Karen Bardsley kom ut bra och gjorde sig stor och kunde rädda.

I den 52:a minuten tog Norge ledningen när Solveig Gulbrandsen nådde högst på en hörna. Via ribban nickade hon in bollen ner strax innanför mållinjen.

Men bara några minuter senare skulle England komma tillbaka. Även nu var det en hörna som gav utdelning när Steph Houghton hittade det bortre hörnet och kvitterade.

I den 76:e minuten skulle även 2-1 komma för England. Lucy Bronze fick en riktig dunderträff och satte bollen i krysset bakom Hjelmseth.

Målet säkrade Englands första seger någonsin i ett slutspel i ett VM. Nu väntar hemmanationen Kanada i kvartsfinal.

I och med den engelska segern har Sverige fortfarande chansen att nå OS i Rio 2016. De tre bästa lagen i VM tar sig dit och om Japan slår ut Holland natten till onsdag är det bara två europeiska lag i kvartsfinal (England räknas här bort då de i OS tävlar som Storbritannien och därför inte kan kvalificera sig). I så fall kommer de europeiska lagen som slogs ut i åttondelsfinal att mötas i ett poolspel i februari eller mars nästa år där den sista OS-platsen ligger i potten.

Publicerad 2015-06-23 kl 00:57