TV: Hemmanationens VM är över - England till historisk semifinal

VM 2023 (dam)

Hemmanationen Kanadas VM-resa är över.
England triumferade i kvartsfinalen och gick till sin första semifinal någonsin.

Det blev en riktigt tung start för hemmanationen Kanada i kvartsfinalen mot England. Efter slarv från Sesselmann snodde Jodie Taylor åt sig bollen och avancerade framåt. Med ett vasst avslut tryckte hon dit 1-0 i den 11:e minuten.

Kanada hade knappt hunnit hämta sig innan det var dags igen. Efter en fast situation gjorde Lucy Bronze 2-0 via ribban, bara tre minuter efter första målet. 2-0 och Kanada samlades i en ring på planen för att hämta nytt mod.

I den 42:a minuten kom en hyperviktig reducering för Kanada. Karen Bardsley släppte en svag retur och påpassligt kunde Chrstine Sinclair peta in 1-2 bakom den engelska målvakten.

I den andra halvleken försökte Kanada trycka på för en kvittering. Men trots ett par bra lägen så lyckades man inte undvika en förlust.

VM tog alltså slut för värdnationen i kvartsfinal. För Englands del väntar den första semifinalen i landets VM-historia - där står regerande världsmästaren Japan för motståndet.

Publicerad 2015-06-28 kl 03:30