TV: Kina till åttondelsfinal - efter felaktigt dömd straff

VM 2023 (dam)

Kina är vidare till åttondelsfinal efter 2-2 mot Nya Zeeland. Det oavgjorda resultatet innebar en andraplats i grupp A.

Kina knep andraplatsen tack vare fler gjorda mål än Nederländerna efter 2-2 mot Nya Zeeland i sista matchen. Ett mål till hade räckt för nyzeeländskorna, som i stället för att gå vidare slutade sist i gruppen.

I den 28:e minuten tog Nya Zeeland ledningen mot Kina genom Rebekah Stott - och klättrade från fjärde till andra plats. Men den nyzeeländska glädjen blev kortvarig: 13 minuter senare kvitterade Wang Lisi på straff, och Nya Zeeland var återigen sist.

I den 60:e minuten gav Wang Shanshan Kina ledningen med 2-1, men fyra minuter senare kvitterade Hannah Wilkinson för Nya Zeeland. I det läget hade ett segermål tagit laget från Oceanien vidare, men icke.

Se alla höjdpunkter från matchen i spelaren ovan.

Publicerad 2015-06-16 kl 03:59