TV: Schelins lagkamrat gav Frankrike skön VM-start

VM 2023 (dam)

På planen dominerade Frankrike. Men på resultattavlan var det jämt och Lotta Schelins lagkamrat Eugenie Le Sommer avgjorde med matchens enda mål mot England.

Gruppfavoriterna Frankrike och England möttes i den inledande matchen i Grupp F.

Matchen inleddes i ett lågt tempo. Frankrike hade det mesta av spelet och skapade några halvchanser. Och det var även fransyskorna som skulle ta ledningen när man i den 29:e minuten vann bollen högt upp i banan. Eugenie Le Sommer, lagkamrat med Lotta Schelin i Lyon, avlossade bössan och hennes hårda skott gick in tätt intill stolpen.

Målet blev det enda i en halvlek som höll låg klass spelmässigt.

Frankrike fortsatte ha ett stort övertag i den andra halvleken och vann skottstatistiken stort. Men Le Sommers mål skulle bli matchens enda och Frankrike fick en skön start på VM efter 1-0 mot England.

Publicerad 2015-06-09 kl 20:50