TV: Schelins usla VM-facit - noll skott på mål

Sverige (dam)

Lotta Schelin har inte gått att känna igen i VM. På fyra matcher har anfallaren inte skjutit ett enda skott på mål - och bara ett skott mot mål.

Sveriges VM är slut efter 1-4 mot Tyskland i åttondelsfinalen. Tyskorna inledde i en rasande fart och var klasser bättre än motståndet.

- Vi försöker skapa men det blir svårt. Målet kommer alldeles för sent, säger Lotta Schelin.

Schelin, som är Sveriges bästa målskytt genom tiderna, har inte gått att känna igen under mästerskapet i Kanada. Anfallaren har spelat samtliga minuter i de fyra matcherna som det blev för svensk del. Schelin har på sina 360 ordinarie minuter inte skjutit ett enda skott på mål, och totalt har anfallaren bara avlossat ett skott mot mål. Detta enligt Fifas statistik.

- Vi har inte kommit upp i standarden vi är vana med offensivt, säger Lotta Schelin efter matchen mot Tyskland.

Se hela intervjun med Lotta Schelin i spelaren ovan.

Publicerad 2015-06-21 kl 00:58