TV: Schweiz sanslösa kross - 10-1 mot Ecuador

VM 2023 (dam)

Schweiz hade inte gjort ett enda VM-mål inför mötet med Ecuador.
Nu har man gjort tio - Fabienne Humm och Ramona Bachmann gjorde varsitt hattrick i 10-1-segern.

Schweiz gör sitt första VM någonsin. I premiärmatchen mot Japan blev det förlust och inga mål framåt.

Mot Ecuador var det en annan historia. Schweiz första mål skulle komma. Och det gjordes av Ecuadors Angie Ponce. På ett inlägg från Fabienne Humm sträckte backen fram ett ben och styrde snöpligt in bollen i det egna målet.

När sekunder återstod av den första halvleken kom ett mycket tungt mål för Ecuador. Aigbogun satte 2-0 och gav Schweiz andrum in i paus.

I den andra halvleken satte Schweiz gasen i botten och Fabienne Humm hamnade i ett målstim. På fem minuter hittade mittfältaren rätt tre gånger och tog Schweiz till en 5-0-ledning.

Rosengårds Ramona Bachmann skulle även hon bli hattrick-skytt. Först var anfallaren säker från straffpunkten och följde minuten efter på med ännu ett mål.

Matchen slutade hela 10-1 i Schweiz fördel, en rejäl urladdning.

Publicerad 2015-06-13 kl 03:15