TV: Storfavoriten USA till kvartsfinal - utan att imponera

VM 2023 (dam)

Colombia stretade emot i en halvlek. Men en utvisning och en målvaktstavla ställde till det och en av de stora guldfavoriterna USA är vidare till kvartsfinal.

Colombia var stora underdogs inför mötet med USA. Och favoriterna gick ut hårt och skapade flera vassa chanser tidigt i matchen. Men Catalina Perez, som ersatte avstängde Sandra Sapulveda i målet, storspelade och stod för flera fina räddningar och höll kvar Colombia vid 0-0 in till halvtidspausen.

Bara minuter in i den andra halvleken fick storspelande Catalina Perez match en tvär vändning. Alex Morgan kom fri och petade bollen förbi målvakten. Morgan revs ned och fick straff med sig samtidigt som Perez fick ett rött kort. Abby Wambach klev fram och dundrade straffen långt utanför.

Men 1-0 skulle komma för USA. Strax efter straffmissen bjöd nyinbytte målvakten Stefany Castano på ett ledningsmål när hon släppte Alex Morgan skott vid den första stolpen.

USA skulle få en ny straff i den 66:e minuten och den här gången var det Carli Lloyd som fick chansen från elva meter. Målvakten Castano gick tidigt och chansade åt fel håll. Lloyd kunde säkert sätta 2-0.

Med tio spelare mäktade Colombia inte med att hota USA i den andra halvleken. Istället kunde favoriten hålla undan och ta sig vidare till kvartsfinal - där Kina nu väntar.

Publicerad 2015-06-23 kl 03:58