TV: Sydkorea vidare efter seger mot Spanien

VM 2023 (dam)

Sydkorea stod för en magnifik vändning mot Spanien och är därmed vidare från grupp E. Stor hjälte blev So-Hyun Cho med sitt avgörande mål.

Det är dags att avsluta grupp E med matchen Spanien mot Sydkorea. Båda lagen står inför matchen på en poäng och behöver en seger för att gå om Costa Rica - och hoppas på att Brasilien tar poäng.

Efter en halvtimmes spel kom Spanien runt på vänsterkanten och skickade in bollen i straffområdet. Väl därinne stod lagkaptenen Veronica Boquete och drog in 1-0 till Spanien.

I den andra halvleken så kvitterade Sydkorea genom So-Hyun Cho som nickade in ett inlägg från höger. Med tio minuter kvar att spela så gjorde Soo-Yun Kim även 2-1 till Sydkorea då hennes inlägg gick rakt i mål.

Det blev också matchens sista mål där Sydkorea avancerade från gruppen då Costa Rica föll mot Brasilien.