TV: Tysklands galna målfest - tvåsiffrigt i premiären

VM 2023 (dam)

VM:s sämsta rankade lag mötte det bäst rankade.
Det syntes på resultattavlan när Tyskland totalt körde över Elfenbenskusten och vann med tvåsiffrigt - 10-0.

I Ottawa mötte en av de stora guldfavoriterna Tyskland VM:s sämst rankade lag Elfenbenskusten. Tyskorna var på förhand enorma favoriter. Och på planen gick det som väntat.

Tyskland skulle ta ledningen direkt. Celia Sasic glömdes bort i straffområdet och kunde enkelt placera in 1-0-målet.

I den 14:e minuten var det dags igen när Sasic var mycket stark och nådde högre än målvakten Thiamale och nickade in 2-0.

Och värre skulle det bli för Elfenbenskusten. Anja Mittag kunde sätta 3-0 innan det var dags för Sasic att fullborda sitt hattrick, fint framspelad av Mittag.

5-0 kom även det och det var Anja Mittag som bombade in sitt andra mål för dagen.

I den 64:e minuten fick även Mittag göra sitt tredje mål för kvällen när hon snappade uppp ett försvarsmisstag och placerade in bollen till 6-0.

Och målfesten skulle fortsätta. Simone Laudehr satte 7-0 och Sara Daebritz följde upp med 8-0.

På en hörna kom sedan även 9-0 genom Behringer. När Alexandra Popp sedan tog hand om en farlig frispark hade Tyskland nått tvåsiffrigt. 10-0 i den mycket ojämna matchen.

Krossen var den näst största i VM:s historia. Rekordet innehas av just Tyskland som 2007 slog Argentina med 11-0 i gruppspelet.

Publicerad 2015-06-07 kl 23:58