Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2015

Underlaget oroar Sundhage inför VM-premiären

Foto: SCANPIX

Planen på matcharenan gladde de svenska spelarna, men får tummen ner av förbundskaptenen. Anledningen: Det liknar inte det på träningsplanerna.

- Vi kommer inte kunna träna som i tidigare mästerskap, säger Pia Sundhage.

 

Sverige har gjort sin sista träning inför VM-premiären mot Nigeria, och den här gången tränade de för första gången på matcharenan i Winnipeg. Gräsmattan, ja eller plastmattan, föll i god jord hos vissa.

- Det var nog den bästa hittills. Det var mindre av de här... plupparna, och det känns som om den var ett snäpp till liksom, säger Therese Sjögran.

Men Pia Sundhage gillar inte att det inte är likadant konstgräs som på de tre olika träningsplanerna i Winnipeg.

- Eller det liknar... det är grönt. Och det är konstgräs, säger Sundhage.

- Jag kommer ihåg när det blev konstgräs, och så fick man acceptera det, då lovades det att de planerna man tränar på ska se exakt likadana ut. Det gör de inte.

Underlaget har redan stört Sverige i VM-uppladdningen, då man tvingats låta spelare vila för att minska belastningen, och den svenska förbundskaptenen är rädd att laget inte kommer att kunna träna som man brukar göra under ett mästerskap.

- Det sliter ju, det kan man inte komma undan. Jag har aldrig varit med om det här, från det vi att kommer till Toronto fram till nu, hur vi har låtit spelare träna lite mindre, låtit dem hoppa över någon träning. Efter mycket, mycket diskussioner med det medicinska teamet, där vi får information om hur spelarna känner sig, säger Sundhage.

- Jag tror inte, om man tänker på de andra turneringarna vi har varit på, att vi kommer träna på samma sätt. Det kommer bli annorlunda. Vi får se efter första matchen, men vi har olika scenarion på hur vi tänker planera.

 

Publicerad 2015-06-08 kl 07:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons