Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2015

Vill ha revansch på Sverige: "Bra tidpunkt för oss"

Foto: Scanpix

De två senaste världsmästerskapen har Australien tagit sig vidare från gruppspelet. Nu vill "The Matildas" visa fotbollsvärlden att de är redo för ytterligare ett kliv.
- Det här är verkligen en bra tidpunkt för oss, säger målvakten Lydia Williams.

 

Det australiska landslaget är på gång. I VM-premiären mot storfavoriten USA imponerade laget på fotbollspublik världen över med sitt snabba, modiga spel. Även om det till slut blev förlust med 1-3 så visade Australien att det på allvar hänt något med laget, som tagit sig vidare till kvartsfinal både 2007 och 2011.

Senast åkte de ut mot just onsdagsnattens motståndare Sverige.

- Halva laget var där för fyra år sedan och de vill ha revansch, men samtidigt är det här ett nytt lag och en ny turnering. Det fina med det här laget är att vi har många unga spelare, men samtidigt fyra års erfarenhet, säger Lydia Williams.

Bara sagt hej
Under tiden i Piteå, 2012-2013, spelade hon med Emilia Appelqvist, som missar matchen med en spricka i armen. Några psykningar har det inte blivit mellan de två forna lagkamraterna.

- Jag har bara sagt hej till Emilia. Båda lagen är väldigt fokuserade på uppgiften. Vi kanske kan prata mer efter matchen.

Bubblare
Den fina VM-inledningen till trots får Australien fortfarande ses som bubblare i grupp D, bakom favoriterna USA och Sverige. Det märks i detaljerna, i det som händer runt omkring. Medan Sverige och USA sluter sig och bygger en mur av professionalism mot omvärlden är det fortfarande tjo och tjim runt det australiska laget som blir glatt överraskat av medieuppmärksamheten inför gruppavgörandet.

- Talangen som finns i den här gruppen är helt otrolig, säger Williams.

- Att gå långt i ett VM vore väldigt speciellt och viktigt för oss. Många av oss tycker att vi har ett talangfullt lag, men att få visa Europa och Nordamerika att vi har mognat skulle betyda mycket. Det här är nog vårt bästa VM hittills.

 

Publicerad 2015-06-15 kl 15:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons