Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018
26v

Andersson om säkerhetspådraget: "Bra att man har koll"

Foto: Bildbyrån.

GELENDZJIK. Säkerheten är på hög nivå kring den svenska VM-truppen.
Något Janne Andersson uppskattar.
- Det är bra att man har koll, säger han till Fotbollskanalen.

Sverige körde ett lätt träningspass på Spartak-stadion i Gelendzjik efter att ha anlänt på eftermiddagen. Nu väntar några stängda träningar för det svenska landslaget inför VM-premiären på måndag, mot Sydkorea.

- Statusen var bra och John (Guidetti) var i gång, men vi utgår från att alla 23. Försäsongen är över och nu ska vi in i tävlingssäsong och spetsa till det. Nu är vänskapsstuket över och försöka nå personbästanivån. Det ska vi tillsammans jobba för att uppnå, säger Janne Andersson.

- Vi har tre taktiska pass på oss och ett dagen-före-match-pass.

Förbundskapten Andersson säger att måltorkan inte oroar och lyfter fram att man gjort mål i alla matcher i VM-kvalet utom borta mot Holland som var speciell efter Sveriges 8-0 mot Luxemburg.

- Vi nollade Peru som gjort det bra i tidigare matcher och man måste värdera motståndet också. Självklart vill jag att vi skapa mer och göra mål, säger Janne Andersson.

Hur ser du på att det är lätt att få insyn på er anläggning?
- I dag var det öppen träning och därför var det mycket folk, men sedan kommer inte folk så nära. Om det handlar att man står och tittar med kikare så kan man titta in överallt om man vill. Vi ska jobba som vi vill i lugn och ro och göra vad vi ska göra.

Hur känner du kring det stora säkerhetspådraget kring er?
- Vi har folk som jobbar med det, både på förbundet och kring laget, och de har sina kontakter. Jag är ganska trygg kring deras jobb och känner ingen oro. Men det är bra att man har koll.

Europaparlamentets informella grupp för HBTQ-frågor har uppgivit att de skickar regnbågsfärgade skosnören till alla europeiska spelare i VM-landslagen, men Janne Andersson är osäker på hur man gör.

- Det finns regler vi behöver följa. Men vi får diskutera om det är något vi vill stödja. Vi är här för att vi ska ägna oss åt fotboll.

Ibland kan man behöva bryta mot reglerna för uppnå förändring?
- Jag är en laglig person men det är något vi får diskutera.

Förbundskaptenen fick flera frågor om politiken som följer VM, inte minst efter Mohammed Salahs bild med Tjetjeniens diktator och Andersson sa sig vara beredd att agera instinktivt om det skulle uppstår situation som han inte var bekväm med.

- Vi håller på med fotboll men självklart har vi koll på vår omvärld men vi kan inte bli politiker. Ibland är man lite inskränkt som fotbollstränare. Ingen tvekan om att idrott och politik hör ihop och vi är en god kraft i samhället och det är därför vi ska delta i turneringar och spela matcher och vi ska främja det.

Efter en lång tid av förberedelser och spekulationer och Janne Andersson ser fram emot VM.

- Vi som jobbar med det här heltid har sett fram emot det här natten efter Italien. Att få uppleva det här och att ha tre matcher på kort tid ska bli spännande. Skönt att vi är här och att det är skarpt läge. 

Publicerad 2018-06-12 kl 19:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons