POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018
43v

Argentinska spelare uppges göra myteri mot förbundskaptenen - förbundet dementerar

Foto: Bildbyrån

Argentina är i kris efter en poäng på två VM-matcher.
Nu uppges spelarna i landslaget själva bestämma startelvan mot Nigeria.
- Alla medlemmar i pressen gör allt för att få ett scoop, de skadar landslaget, säger presidenten för det argentinska förbundet, Claudio Tapia, enligt Marca.

Argentinas VM har hittills varit en dyster historia. Efter 1-1 mot Island i premiären blev man utskåpat av Kroatien i den andra matchen och föll med 3-0. Det argentinska tv-programmet BTZ Fútbol höll efter nederlaget en tyst minut för landslaget.

Och stämningen i och runt landslaget har varit minst sagt ansträngd. Förbundskaptenen Jorge Sampaoli har fått hård kritik och uppges nu ha tappat omklädningsrummet. Enligt Mundo Deportivos uppgifter så har spelat gått ihop i ett försök att få bort Sampaoli.

Journalisten Mootaz Chehade, som bevakar VM för sajten VAVEL, uppger att det gått så långt att spelarna nu tar ut laget mot Nigeria i gruppavslutningen, inte Sampaoli.

"Argentinas spelare kommer att besluta laget till matchen mot Nigeria. Truppen har brutit relationen med Jorge Sampaoli och han tar inte längre beslut", skriver Chehade på Twitter.

Även den tidigare landslagsspelaren Ricardo Giusti ska ha förmedlat samma uppgifter. Det är journalisten Fabio Ferrer som publicerat en ljudupptagning på Twitter där han uppger att Giusti pratar med sin son om den rådande situationen i landslaget.

- Spelarna tar ut laget, det är fakta. Om Sampaoli vill sitta på bänken så får han göra det. Men om inte så är det okej, säger han enligt bland annat Mirror.

Giusti säger enligt Mirror att han har varit i kontakt med det argentinska förbundets general manager Jorge Burruchaga som ska ha sagt att han gett spelarna tillåtelse att själva ta ut laget.

Det argentinska förbundets president Claudio Tapia dementerar dock uppgifterna om myteri med emfas.

- Ni måste visa att ni verkligen är argentinare och berätta sanningen, inte publicera lögner. Alla medlemmar i pressen gör allt för att få ett scoop, de skadar landslaget. Det är inte till någons nytta att skada bilden av landslaget, säger Tapia enligt Marca.

- Ni har sett dagens träning, mycket av vad ni sagt är uppenbarligen en lögn. Media är den fjärde stora makten. Men oavsett så finns det olika sätt att utöva makt. Du kan kommunicera sanningen eller skildra förvrängningar och lögner.

Argentina möter Nigeria på tisdag med avspark kl. 20.00. Matchen sänds på Sportkanalen och kan streamas på C More.

VM, grupp D

# Lag S V O F +/− P
1 Kroatien 3 3 0 0 6 9
2 Argentina 3 1 1 1 -2 4
3 Nigeria 3 1 0 2 -1 3
4 Island 3 0 1 2 -3 1
Publicerad 2018-06-24 kl 17:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå