Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018
28v

Brittisk media: Videodomare får dela ut röda kort i VM - i samma match

Foto: Bildbyrån.

Videodomare ser ut att få större befogenheter i VM.
Enligt brittisk media kan de få dela ut rött kort i samma match - trots att huvuddomaren inte uppmärksammat händelsen.

Inför den gångna säsongen införde ett par europeiska ligor VAR (videogranskning) så som Bundesliga och Serie A. Det väckte under säsongen stora diskussioner om huruvida det var bra eller dåligt, men trots det gick Fifa i mitten av mars ut med att videogranskning även kommer att användas under sommarens VM i Ryssland. 

Nu kan det även tillkomma ytterligare en regel till sommarens världsmästerskap. Enligt de engelska tidningarna Daily Mail och The Telegraph, så kan videodomare nu även få dela ut röda kort i efterhand i samma match i stället för först efter matchens slut.

Det kan exempelvis komma till användning om domarteamet missar att någon spelare brukar våld mot en annan spelare, så kan domaren senare blåsa av matchen efter beslut från en videodomare och därefter dela ut ett rött kort till spelaren som brukar våld. 

I dag fungerar det inte på det viset, då domarteramet inte får straffa spelare efter att de blåst igång spelet igen, vilket innebär att spelare i stället blir straffade efteråt med möjligen ett antal matchers avstängning. 

Läs mer om dagens internationella snackisar i Headlines-bloggen.

Publicerad 2018-05-30 kl 07:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons