Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018

DBU om norska tv-kanalens portning: "Extremt oroande"

Norska TV 2 portas från VM-lottningen under fredag. Nu kommenterar danska fotbollförbundet, DBU, den oroväckande situationen.
"Vi gör allt vad vi kan att för att ge dem en intervju med Åge efter lottdragningen", skriver DBU på sitt Twitter-konto.

Under torsdagskvällen uppgav norska tv-kanalen TV2 att de portats från VM-lottningen av ryska säkerhetstjänsten. Bakgrunden till den norska tv-kanalen portas är att ryska myndigheter har anklagat TV 2 för att driva propaganda. 

Detta innebär att TV 2  har lagts till som en falsk nyhetskanal på listan i ryska medier och nekas därmed tillträde till VM-lottningen, uppger tipsbladet.dk.

Nu kommenterar Danmarks fotbollförbund, DBU, om hur man ska lösa frågan att TV 2 inte får delta i VM-lottningen, efter att flera användare på Twitter har debatterat om den oroande nyheten under fredagen.

"Det är ytterst oroande. Vi har kontakt med journalisten från TV 2 Norge och vi gör allt vad vi kan att ge dem en intervju med Åge efter lottdragningen", skriver DBU på sitt Twitter-konto. 

Fifa uppgav senare under fredagen att anledningen till att TV2 nekats ackreditering handlade om ett tekniskt problem. Läs hela intervjun med presschefen Hans Hultman här.

Publicerad 2017-12-01 kl 13:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons