POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FOTBOLLS-VM 2018

Drabbades av depression - men VM blev vändningen: "Väldigt känslosamt"

Foto: Bildbyrån.

Danny Rose berättade öppenhjärtigt inför VM om sin depression.
Men efter hyllningarna av fansen är känslan en helt annan att spela för landslaget.
- Jag kan knappt tro att jag ser fram emot att ta på mig den engelska landslagströjan igen, säger han till Daily Telegraph.

Danny Rose valde innan VM-turneringens start, att berätta om att han mått mentalt väldigt dåligt. Fiaskot i EM 2016 då England åkte ut mot Island och alla negativ rapportering som följde, samt en tyngre tid i Tottenham gjorde att han drabbades av en depression. Han ville inte lämna huset eller gå ut och äta bland folk.

- Det är ingen hemlighet att jag har varit igenom en svår tid i Tottenham den här säsongen. Det ledde till att jag började träffa en psykolog och att jag blev diagnostiserad med depression, vilket ingen känner till. Jag har inte berättat för min mamma eller pappa, och de kommer antagligen bli väldigt arga när de läser det här, men jag har hållit det till mig själv tills nu, berättade Rose för flera engelska tidningar.

Men efter Englands fina resultat under VM i Ryssland, under lördagen kan man ta medalj, berättar ytterbacken att känslan kring att spela i landslaget har svängt. Hyllningarna inne på Luzjnikistadion, långt efter förlusten mot Kroatien, var betydelsefulla, menar han.

- Scenerna i slutet var väldigt känslosamma och jag kan knappt tro att jag ser fram emot att ta på mig den engelska landslagströjan igen eftersom för några år sedan kunde jag inte se det vara fallet, säger han till Daily Telegraph.

Han förklarar att tidigare var känslan att landslaget fick kritik, oavsett hur det gick.

- Jag ska inte ljuga. Det var inte roligt eftersom oavsett om vi vunnit eller förlorat så blev vi attackerade – och det har förändrats under en period på sex veckor. Jag vill spela vecka ut och vecka in igen – och jag vill spela för England igen.

Rose har så här långt in i turneringen fått nöja sig med en match från start (mot Belgien), men nu siktar han på att lägga vantarna på vänsterbacksplatsen. Som inspirationskälla ser han 33-årige Ashley Young.

- Han är 33 (Rose är 28) och han har gett mig hopp om att det här inte är min sista turnering och jag ser fram emot att åka på EM och förhoppningsvis ytterligare ett VM eftersom den här upplevelsen har varit fantastisk.

Mötet mellan England och Belgien visas på TV4 och streamas på C More. Sändningen startar 15.00 och avspark är 16.00.

Publicerad 2018-07-14 kl 09:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå