POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018
34v

Efter Marocko-spelarens grova anklagelser - Fifa ryter ifrån

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från mötet mellan Portugal och Marocko i spelaren. Kommentatorer: Chris Härenstam och Glenn Strömberg, SVT.

Fifa ryter ifrån efter att Noureddine Amrabat anklagade domaren Mark Geiger för att ha frågat efter Pepes tröja i halvtidspausen mellan Marocko och Portugal.
"Vi vill påminna alla lag om deras plikt att respektera alla principer gällande fair play", skriver man i ett uttalande. 

Under onsdagen slog Portugal Marocko i en het tillställning där både Pepe och Cristiano Ronaldo anklagades för att att filma i mötet med Marocko. Vinsten innebar att det afrikanska laget fick lämna turneringen. Efter matchen var Noureddine Amrabat missnöjd och anklagade domaren Mark Geiger för att ha frågat efter mittbacken Pepes tröja i halvtid.

- Det var en amerikansk domare och jag vet inte vad han är van vid men han verkade väldigt imponerad av Cristiano Ronaldo. Och jag hörde från Pepe att han (domaren) i halvtid hade frågat om han kunde få Pepes tröja, sa Amrabat till NOS enligt Voetbal International efter matchen.

- Kom igen... Vi är på VM, det här är inte en cirkus, fortsatte han.

Nu har Fifa gett sig in i ärendet, och försvarar domaren Mark Geiger. Trots att Amrabat anklagade domaren för att ha bett Pepe om tröjan verkar Fifa tro att domaren frågade efter Ronaldos tröja. På sitt Twitter-konto skriver man:

"Det är med ånger och nedstämdhet som Fifa har tagit del av uppgifter i media efter gårdagens match rörande domaren Mark Geiger. Det har påståtts att Mr Geiger har frågat Portugals kapten (Cristiano Ronaldo) efter hans tröja i halvtid. Mr Geiger nekar kraftigt till dessa anklagelser och denna fråga ställdes inte."

Vidare skriver Fifa att Geiger har agerat helt enligt de riktlinjer som finns uppsatta för domarna i turneringen.

Fifa uttrycker vidare sin besvikelse över Amrabats uttalande och skickar en passning till övriga VM-lag.

"Vi vill påminna alla lag om deras plikt att respektera alla principer gällande fair play"

Publicerad 2018-06-21 kl 15:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå