Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018
39v

Efter spionattacken: Inga engelska ministrar eller medlemmar ur kungafamiljen åker till VM

Foto: TT.

England pekar ut Ryssland för mordförsöket på Sergej Skripal.
Nu bekräftar premiärminister Theresa May att inga ministrar eller medlemmar ur kungafamiljen kommer att åka till fotbolls-VM.

I början av mars hittades den tidigare ryske dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter kollapsade på en bänk i engelska Salisbury. De båda hade utsatt för mordförsök där förövaren tros ha använt någon form av nervgift.

Skripal dömdes 2006 till 13 års fängelse för att ha spionerat i Ryssland för Storbritanniens räkning och han kom till England fyra år senare som en del av en spionutväxling.

I samband med att man utredde fallet varnade utrikesministern Boris Johnson för att man, om det skulle visa sig att Ryssland var inblandat i attacken, skulle se över sin representation under mästerskapet i sommar.

Enligt flera brittiska medier har nu Storbritanniens premiärminister beslutat att inga ministrar eller medlemmar ur kungafamiljen ska finnas på plats i Ryssland under mästerskapet.

Under onsdagen gjorde May ett offentligt framträdande i det brittiska parlamentet och där pekade hon ut just Ryssland som ”högst troligt” ansvarigt för attacken.

Förutom bojkotten av VM så kommer 23 ryska diplomater i England att utvisas.

Publicerad 2018-03-14 kl 14:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons