Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018
32v

Engelska landslagsbacken berättar - drabbades av depression: "Inte berättat för mina föräldrar"

Foto: Bildbyrån

Danny Rose har en sportsligt tung period med Tottenham bakom sig.
Nu berättar den engelske landslagsbacken att han även blivit diagnostiserad med en depression.
- Jag har inte berättat för min mamma eller pappa ännu, säger Rose.

Danny Rose är en del av det engelska landslag som åker till VM i Ryssland. Vänsterbacken har dock en tid av skador bakom sig i sitt klubblag Tottenham, och den senaste säsongen spelade han bara 17 matcher.

- Det är ingen hemlighet att jag har varit igenom en svår tid i Tottenham den här säsongen. Det ledde till att jag började träffa en psykolog och att jag blev diagnostiserad med depression, vilket ingen känner till. Jag har inte berättat för min mamma eller pappa, och de kommer antagligen bli väldigt arga när de läser det här, men jag har hållit det till mig själv tills nu, berättar Rose nu i en intervju med flera stora engelska tidningar.

Det hela började med den knäskada han ådrog sig i Tottenham i januari 2017, vilket höll honom borta från spel i åtta månader. I samband med skadan var Rose med om flera tragiska händelser utanför planen.

- Min uncle (farbror/morbror) tog sitt liv mitt under min rehab, och det ledde också till depressionen. Utanför planen har det varit en del andra incidenter. I augusti blev min mamma rasistiskt trakasserad hemma i Doncaster. Hon var väldigt arg och upprörd över det, och sedan kom någon till huset och sköt nästan min bror i ansiktet - det sköts med pistol mot mitt hus, säger Rose, och fortsätter:

- England har varit min räddning och jag kan inte tacka tränaren och det medicinska teamet tillräckligt. Det var väldigt tufft, och att kunna träffa en doktor och en psykolog genom Spurs klubbläkare har hjälpt mig jättemycket.

Publicerad 2018-06-07 kl 09:52
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons