Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018
25v

Experten: ”Jag förstår förbundet – jag hade blivit vansinnig”

Spanien sparkar förbundskapten Julen Lopetegui, två dagar innan VM-premiären mot Portugal. C Mores expert Hasse Backe, förstår beslutet.
- Jag kan förstå förbundet, jag hade själv blivit vansinnig.

Dagen innan VM inleds valde Spanien att sparka förbundskapten Julen Lopetegui, eftersom han skrivit på för Real Madrid utan att meddela det spanska fotbollsförbundet. Beslutet kom som en chock för många, men C More-experten och den tidigare tränaren Hasse Backe förstår det spanska fotbollsförbundets beslut.

- Det lutar mer och mer åt att jag förstår förbundet, utan att jag vet exakt varför de valde att sparka honom, säger Backe.

- Det är i vilket fall vansinnigt, vansinnigt dålig tajming av Real Madrid, som går ut med nyheten så tätt inpå VM. Varför behövde de göra det? Antagligen för att de är en storklubb och har möjlighet att sätta det ultimatumet: om vi inte går ut med det innan VM blir det inte av alls. Jag kan förstå förbundet, jag hade själv blivit vansinnig.

Samtidigt tror han inte att de spanska stjärnorna lär påverkas märkvärdigt mycket av beskedet.

- Vi pratar om världens bästa spelare som ständigt lever under press från media och supportrar. Hade en mindre nation råkat ut för samma sak hade det nog varit annorlunda, men jag tror att Spanien kan hantera det, säger han och fortsätter:

- Samtidigt blir det ändå någon form av påverkan, det kommer definitivt att diskuteras i omklädningsrummet. Jag vet inte hur relationen blir mellan Real- och Barcaspelare, men jag är helt hundra på att åtminstone Sergio Ramos, som lagkapten för Real Madrid, kände till att Lopetegui var klar innan det offentliggjordes. Han blev garanterat tillfrågad av klubben vad han har att säga om honom från landslaget.

Hur tror du att det går för Spanien, när de om två dagar möter Portugal i VM-premiären?
- Det kommer inte att bli någon målfest, men jag tror ändå att Spanien tar hem det med 1-0. 0-0 eller 1-0 till Spanien.

Publicerad 2018-06-13 kl 12:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons