Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018
51v

Fifa varnar Spanien: kan mista VM-plats

Foto: Bildbyrån/Scanpix

Fifa kan kicka ut Spanien ur VM 2018. Enligt spanska El País, kan de politiska störningarna mellan den spanska regeringen och Spanska Fotbollförbundet göra att Spanien riskerar sin VM-plats.

Fifa har, enligt spanska tidningen El País, meddelat Spanska Fotbollförbundet att Spanien riskerar att förlora sin plats i VM 2018 på grund av "politiska konflikter".

Bakgrunden till detta går tillbaka till i somras, då före detta presidenten för Spanska Fotbollförbundet, Ángel María Villar, misstänktes för korruption i Spanien. Han valde då att lämna ordförande-posten. Den spanska regeringen gick då in i fotbollförbundets affärer för att försöka stoppa den så kallade "Villar-affären". 

Nu varnar Fifa för att den spanska regeringens inblandning i Spanska Fotbollförbundet kan leda till att Spanien riskerar sin VM-plats 2018 på grund av korruption.

Spanska Fotbollförbundets nuvarande president Juan Luis Larrea uppges nu träffa ministeren för idrott och utbildning i den spanska regeringen, Íñigo Méndez de Vigo, för att diskutera hur man ska ta itu med problemet, skriver El País.

Det är dock osannolikt att Spanien skulle uteslutas ur VM. Fifa har tidigare varnat Spanien att uteslutas ur en internationell turnering 2008.

Publicerad 2017-12-15 kl 14:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons