POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FOTBOLLS-VM 2018

Fifas kritik mot Maradona: "Helt olämpligt"

Foto: Bildbyrån.

Diego Maradona sågade domarens insats i mötet mellan England och Colombia.
En handling som var långtifrån uppskattad från Fifas håll.
"Det var helt olämpligt och helt ogrundat", skriver Fifa i ett uttalande. 

Den argentinske VM-vinnaren från 1986, Diego Maradona, bjöds in till VM i Ryssland som en av Fifas hedersgäster. Från läktarplats har Maradona, på sitt eget vis, följt turneringen. 

I början av turneringen syntes han röka cigarr på VIP-läktaren, trots rökförbud. Dessutom filmades han då han pekade dubbla långfingrar mot planen, då han firade argentinskt avancemang från gruppspelet.

Hans senaste utspel kom i förrgår, när Colombia ställdes mot England. För TV-kanalen Telesur beskrev Maradona domarens insats i åttondelsfinalen som "ett monumentalt rån". Extra stark kritik riktades mot den straff England fick, där de tog ledningen med 1-0. Något som fått Fifa att agera.

"Som en följd av de kommentarer som gjordes av Diego Armando Maradona, i samband med tisdagens åttondelsfinal mellan Colombia och England, tar Fifa starkt avstånd från den kritik som riktades mot domare, som vi anser varit en positiv insats i en tuff och ytterst emotionell match", stod det i ett uttalande från Fifa.

"Fifa är extremt ledsen att läsa sådana anklagelser från en spelare som har varit med och skrivit vårt spels historia. Det är helt olämpligt och helt ogrundat".

Publicerad 2018-07-05 kl 09:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå