POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FOTBOLLS-VM 2018

Förbundskaptenen till hård attack mot Neymar: "Är en riktig skam för fotbollen"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Osorio, Neymar och Tite uttala sig om situationen i spelaren ovan.

Neymar skickade Mexiko ut ur VM.
Efter uttåget riktar förbundskaptenen Juan Carlos Osorio hård kritik mot brassen.
- Jag tycker att det är ett väldigt negativt exempel för fotbollsvärlden och alla barn som följer sporten, säger Osorio på presskonferensen efter matchen.
- Ett försök att underminera mig mer än något annat, svarar Neymar.

Neymar hade huvudrollen när Brasilien slog ut Mexiko ur VM och avancerade till kvartsfinal. Anfallaren stod för ett mål och en assist i 2-0-vinsten.

Neymar hamnade också i fokus på annat sätt. 20 minuter från slutet trampade Mexikos Miguel Layun stjärnan på foten. Brassen rullade då länge i gräset och grimaserade kraftigt. Den mexikanska förbundskaptenen Juan Carlos Osorio var efter matchen mycket besviken på Neymars agerande. Osorio tyckte att man hade kontroll på matchen.

- Men tyvärr, och jag tycker att det är en skam för fotbollen, så slösades mycket tid bort på grund av en enskild spelare. Jag tycker att det är en riktig skam för fotbollen. Och jag tycker att vi förlorade vårt spel på grund av domarens insats. Jag tycker att det var för mycket stopp och mina spelare blev tröttare och tröttare på den situationen. Det var en situation där det var ett fyra minuters stopp. Jag tycker att det är ett väldigt negativt exempel för fotbollsvärlden och alla barn som följer sporten. För det här borde vara en stark sport, en manlig sport. Jag tycker att det inte borde finnas så mycket skådespelande och jag tycker att det hade en påverkan på vårt tempo, säger förbundskaptenen på presskonferensen.

Osorio ville dock inte nämna Neymar vid namn, utan menade att det var "din tolkning" när en journalist ställde följdfrågor om Neymar.

När brassen själv fick frågor om förbundskaptenens uttalande svarade han:

- Jag tycker att det mer är ett försök att underminera mig än något annat. Jag bryr mig inte särskilt om kritik, inte heller om beröm. För det kan influera idrottare på ett sätt. De senaste två matcherna pratade jag inte med pressen, det är för att jag inte ville ha någon polemik för det är så många som pratar. Jag behöver bara spela, jag behöver hjälpa mina lagkamrater och mitt lag. Det är därför jag är här, inte för något annat. Jag är här för att vinna, säger Neymar.

Brasiliens förbundskapten Tite vill inte läsa in för mycket i Osorios uttalande:

- Jag såg vad som hände. Alla som tittar och lyssnar, ni kan titta på videon och mot videon kan ni inte säga någonting. Jag vill ge beröm till Mexiko och även till Osorios arbete. De gjorde ett fantastiskt bra arbete, väldigt professionellt. Ibland fäller du en kommentar i stridens hetta efter matchen, det är normalt. Vi måste sätta det i kontext.

Publicerad 2018-07-02 kl 19:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå