Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018
36v

Hamad nobbad från VM-truppen - men kan vara reserv: "Kan hända grejer"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Janne Andersson prata om Hamad i spelaren ovan.

Jiloan Hamad blev trots succévåren nobbad från VM-truppen.
Han kan däremot vara en av reserverna till mästerskapet.
- Det kändes lite så, säger han till Fotbollskanalen. 

Hammarby-mittfältaren Jiloan Hamad gick redan under januariturnén ut med att han hade siktet inställt på VM. Mittfältaren har sedan dess gjort succé under inledningen av säsongen i allsvenskan och nämndes av många som en möjlig joker i den svenska VM-truppen.

Så blev det inte. Hamad fanns inte med bland mittfältarna, när Janne Andersson i dag presenterade den svenska truppen till VM i Ryssland. 

- Jag hade ett samtal med Janne i går, väldigt bra snack. Vad ska jag känna? Jag vill vara med, men det vill alla. Jag känner mig bara stolt. I januari var jag inte ens ett namn, man hade kunnat ta ut 50 spelare och jag hade inte ens varit med på listan till att aktivt ha det som ett mål att dels göra en bra januariturné och sedan göra en bra vår för både mig och Hammarby och att även ha en tanke på att ta mig in till VM-truppen. Det var en jävligt tuff målsättning, men något som drev mig hela tiden, säger Hamad. 

- Nu har jag kommit till det stadiet, från att ingen trodde på det till att alla ville ha med mig och att Janne ändå ringde mig dagen innnan. Jag har ändå varit med i snacket och han ville ge mig en förklaring. Jag är bara glad, bara stolt. Det finns ingen besvikelse. Jag vill bara tacka för allt stöd som jag fått. Jag är positiv. Det är så här det här i livet, ibland lyckas man, ibland inte, fortsätter han. 

Janne Andersson berättade under en intervju på scenen att han inte pekat ut någon direkt reserv, men att han däremot tyckte Hamad och ett par andra spelare i truppen skulle hålla sig på tårna och vara i ajour. 

- Han sa till mig att jag hade varit på tapeten och att de hade diskutetrat mycket fram och tillbaka, men att det skulle stanna mellan mig och honom. Vi får dock se, det kan hända grejer fortfarande, säger Hamad. 

Är du en av spelarna som är reserv till VM?
- Det var svårt att tyda, men det kändes lite så. Han ringde dock alla, så vi får se vad som händer, säger Hamad. 

Då lever drömmen kanske lite ändå?
- Ja, men det var väldigt svårt att tyda, då det inte var att han sa det, men kanske indirekt. Det är svårt. Jag såg att han sa i TV4 att jag skulle vara på tårna, mycket kan hända. Vi får se. Jag känner dock bara stolthet, att jag kom så långt ändå, säger han. 

Publicerad 2018-05-15 kl 19:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons