POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018
42v

Jansson fattar bänkplats: "Hade jag varit Janne hade jag inte bytt"

Foto: Bildbyrån.

GELENDZJIK. Pontus Jansson gjorde det bra i den svenska VM-premiären. Men förstår att det blir bänken mot Mexiko.
- Hade jag varit Janne hade jag inte bytt, säger han till Fotbollskanalen.

Under måndagen tränade Sverige och sedan beger man sig till Jekaterinenburg för onsdagens avgörande mot Mexiko. Förutsättningarna är enkla: svensk seger ger avancemang.

Pontus Jansson är inte jättenervös:

- Lite kanske, det blir som en 16-delsfinal som vi måste vinna för att gå vidare. Men pirrigt vet jag inte, det är mer en härlig uppgift, säger han till den samlade pressen.

Hur är känslan i gruppen?
- Det är en bra känsla, vi har haft en lugn träning i dag och sedan åker vi.

Hur snabbt återhämtade ni modet efter förlusten?
- Ganska snabbt ändå. Där var vi faktiskt rätt bra i omklädningsrummet. Många av oss som inte spelade hade lättare att förstå allvaret och vi förstod att de som hade spelat var ledsna och besvikna men nu gäller det att vi laddar om. Äter. Dricker. Sedan åker vi hem och vilar och har fokus på nästa match. Vi har fortfarande allt i egna händer. Det gjorde vi bra, vi slöt upp på ett bra sätt både spelare och ledare och sa det bra och sedan gick det snabbt.

Det var ovanligt glatt på träningen i söndags efter en så tung förlust, var det ett skäl?
- Så har alltid träningar varit när jag varit i landslaget. Bara onödigt att vara sur och ledsen. Vi lade förlusten bakom oss ganska snabbt. Förutsättningarna är klara: vinner vi går vi vidare. Annat om vi varit ute ur VM efter den matchen.

Inför VM-premiären pratade landslaget om att den matchen inte fick prägla mästerskapet så som det blev både 2012 och 2016. Något som också skett och man har blivit bättre på att stänga matcher, enligt mittbacken:

- Ja, möjligt att det är så, med hjälp av (Daniel) Ekvall, vår psykolog, som gör ett bra jobb. Sedan är det annorlunda spelare och ett annorlunda klimat och nu fick vi en bra start. Det enda vi har i huvudet är att om vi vinner så går vi vidare.

Hur tror du Mexiko kände om att vara klart för åttondel fram till Toni Kroos mål?
- Otroligt surt så klart. Med några minuter kvar så var de klara för åttondelsfinal. Det sa vi i går att det kan vi utnyttja. Vi har allt att vinna, de har allt att förlora som i princip var klara. Kanske betyder några procent för vår del.

Vad talar för er?
- Många saker, de har allt att förlora, vi har allt att vinna. Vi vet att vi är bra på våra matchplaner och följer dem till punkt och pricka. Jag är het övertygad om att i kväll när vi går in på denna match så har Janne och Peter en tydlig plan på hur vi ska gå vidare. Jag litar på dem till hundra procent.

På onsdag möter ett av VM:s längsta lag, Sverige, ett av VM:s kortaste lag - något Sverige ska utnyttja:

- Vi har varit grymma på fasta situationer sedan vi började. Tror att vi hade nio, tio farliga lägen mot Sydkorea och även nu sista när John (Guidetti) var nära på Granens nick. Vi vet att vi är tunga på fasta.

Pontus Jansson vet att bänken väntar på onsdag om inget oförutsett händer:

- Ja, de gjorde en riktigt bra match. Kul att se ”Vigge” komma in och göra det bra efter sin sjukdom och ”Granen” var bra. Hade jag varit Janne hade jag inte bytt. Vi får se, klart att jag vill spela men jag vill vidare till åttondelsfinal. Det är det enda jag vill.

Kanske kan mittbacken kastas in som anfallare om Sverige jagar ett mål.

- Gjorde det mot Frankrike borta, jag är redo att spela om han vill ha mig som högerback eller vänsterback eller vad det än är. Bara vi vinner, bryr mig inte hur det ser ut.

Publicerad 2018-06-25 kl 12:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå