TV: Kane med hattrick när England krossade Panama - klart för åttondelsfinal

Fotbolls-VM 2022

Harry Kane gjorde hattrick när England pulvriserade Panama.
I och med segern är engelsmännen är därmed klart för åttondelsfinal.
- Jag njöt av matchen, säger Kane till Fifa efter matchen.

Se höjdpunkterna mellan England-Panama i spelaren ovan. Övriga mål hittas i faktarutan nedan. Kommentatorer: Chris Härenstam och Glenn Strömberg, SVT

England styrde matchen från start på Nizjnij Novogorod-stadion och redan i den femte minuten fick engelsmännen en hörna som John Stones förvaltade kliniskt.

Stones fick stå helt omarkerad mitt i straffområdet och kunde nicka in 1-0 till England.

Efter 20 minuter fick England hjälp av domaren, Ghead Grisha från Egypten, när Jesse Lingard blev omkullknuffad i straffområdet. Harry Kane klev fram och avslutade med ett stenhårt skott i målvaktens högra kryss.

England fortsatte att hålla i taktpinnen när Jesse Lingard slog till med ett magnifikt långskott som letade sig in i det bortre krysset bakom Panamas målvakt, Jaime Penedo.

Varken Stones eller Kane var nöjda med ett mål var. Stones slog återigen till på nick och Kane på straff som var identisk hans första. Kane gick då upp i skytteligaledning tillsammans med Romelu Lukaku och Cristiano Ronaldo.

Panama lär ha varit tacksamma när domaren blåste av halvleken efter den galna forceringen av England.

Andra halvlek började inte lika intensivt. England drog ned på tempot men med timmen spelad så gjorde Kane sitt tredje mål tursamt när ett skott styrdes in via honom i mål. Hattrickhjälten blev sedan utbytt mot Jamie Vardy. Kane, som blev matchens lirare, klev därmed av planen som ensam etta i VM:s skytteliga med sina fem mål hittills i turneringen.

- Jag är så stolt över grabbarna och jag njöt av att spela matchen. Det blev ett lysande resultat, säger Kane till Fifa efter matchen.

Med kvarten kvar att spela slog Panamas Felipe Baloy till och reducerade till 6-1. Det var Panamas första VM-mål genom tiderna och vilt jubel utbröt på läktaren.

I och med segern är England klart för åttondelsfinal. De möter Belgien i den avslutande gruppspelsomgången på torsdag som blir en match om gruppsegern.