Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018
31v

Kaos på svenska träningen - alla ville ha Granen: "Fantastiskt roligt"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se fansen och Granqvist i spelaren ovan.

GELENDZJIK. Andreas Granqvist är populär i Ryssland.
Under Sveriges träning ropade publiken på arenan hans namn - efteråt ville alla ha hans autograf.
- Det var fantastiskt roligt, säger han.

På tisdagen landade Sveriges VM-trupp i Gelendzjik och några timmar senare var det dags för den första träningen. Träningen var öppen och då tog sig många från staden till arenan - och det var inget snack om vem som var mest populär. Andreas Granqvist, som har spelat i Krasnodar i fem år, var spelaren som publiken ropade på, och efteråt ville alla ha hans autograf.

- Det var fantastiskt roligt. Jag har varit här i Ryssland i fem år. Det var otroligt kul att det var så mycket folk här, säger han.

- Jag förstår att alla som var här såklart håller på Ryssland i VM, men sedan hoppas jag att man hejar på oss som andralag.

Landslagets säkerhetschef Janne Gustavsson fick en del att göra och fick säga åt folk som ville fram till ”Granen” att ta det lugnt. På presskonferensen efter träningen var det dock inte enbart frågor om hur populär Granqvist är i Ryssland, utan även om vad som komma skall.

Det var en hel del reportrar från Sydkorea på plats under Sveriges träning, och efteråt fick Granqvist frågor om den kommande motståndaren.

- Det är en öppen grupp. Tyskland är favorit, men det är öppet om att komma tvåa. Tyskland har 23 spelare på toppnivå och är därför favorit.

- Mexiko har många individuellt bra spelare som vi måste se upp med. Sydkorea har inte gjort det så bra i de senaste träningsmatcherna, men vi vet ändå att det är ett bra lag. Så det är öppet om att komma tvåa även om vi såklart siktar på att komma etta.

Publicerad 2018-06-12 kl 19:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons