POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE

Landslagschefens kritik mot Özil: "Kunde ha lämnat honom utanför"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Tyskland-Sydkorea i spelaren ovan.

Mesut Özil och Ilkay Gündogan poserade på bild med Turkiets president. 
Nu menar Oliver Bierhoff att det störde landslaget under VM.
- Kunde ha lämnat Özil utanför, säger tyske landslagschefen enligt tyska tidningen Bild. 

Det tyska landslagets stjärnor Mesut Özil och Ilkay Gündogan poserade i mitten av maj på en bild med Turkiets kontroversielle president Recep Tayyip Erdogan, vilket resulterade i stor känslostorm i Tyskland, samtidigt som supportrar buade ut stjärnorna, när de kom till spel i träningsmatcher med Tyskland inför VM i Ryssland. Gündogan bad därefter flera gånger om ursäkt, medan Özil valde att inte uttala sig offentligt. 

Nu erkänner Tysklands landslagschef Oliver Bierhoff att landslaget gjorde ett misstag i hanteringen av stjärnorna efter bilden, då den efterföljande debatten påverkade landslaget, som åkte ur redan i gruppspelet i VM i Ryssland.  

- Vi tryckte aldrig på någon spelare till att göra något, men vi försökte att övertyga dem. Vi lyckades inte med Mesut (Özil). Det är anledningen till att vi kunde ha lämnat honom utanför av sportsliga skäl, säger Olivier Bierhoff enligt tyska tidningen Bild. 

- Att Mesut och Ilkay (Gündogan) tog bilderna distraherade inte laget, men debatten efteråt gjorde det. Om jag ser tillbaka på det, så skulle jag ha varit tydligare i det ämnet, fortsätter han. 

Özil fick även motta hård kritik under mästerskapet för sina prestationer på planen och sitt kroppsspråk i både tysk media och av tidigare tyska landslagsspelare. 

- Han har ett kroppsspåk som en död groda. Patetiskt, sa bland annat tidigare tyske landslagsspelaren Mario Basler till tyska tidningen Merkur.

Publicerad 2018-07-05 kl 23:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå