POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018
42v

Mexiko tokhyllar Sverige: ”Mer respekt än för Tyskland"

Foto: Bildbyrån.

JEKATERINBURG. Mexikos förbundskapten tokhyllar Sverige - men menar att hans lag siktar på att vinna VM.
- Sverige är fantastiska, säger Juan Carlos Osorio.

På onsdag spelar Sverige mot Mexiko i en match där slutspelsplatser står på spel. På tisdagen höll Mexikos förbundskapten Juan Carlos Osorio presskonferens och inledde med att begära ordet:

- Innan frågorna vill jag säga några ord om Sverige. Vi anser att Sverige är ett väldigt bra lag. Lindelöf, Granqvist har varit väldigt bra, ytterbackarna också. Sverige har varit fantastiskt bra. Man har många skickliga spelare. Larsson också som gör ett bra jobb på mittfältare och stöttar försvaret. Toivonen och Berg som anfallare gör att Sverige är ett lag som verkligen kan prestera. Det blir tufft för oss, sa Osorio.

- Men mexikansk fotboll kommer att ha en fantastisk möjlighet. Vi hoppas att vi kan visa upp en fantastisk fotboll. Det är två olika stilar som möts. Vi respekterar Sverige på samma sätt som vi gjorde med Tyskland, kanske ännu mer. I morgon får ni se vår taktik mot det svenska fantastiska laget.

Många är imponerade över ert spel, till och med Maradona har sagt att han är ett stort fan av Mexiko - känner ni press över att ha blivit så populära?

- Många har sagt att vi är ett fantastiskt lag och jag kan bara hålla med. Vi har väldigt många spelare som är väldigt bra. Många säger att det här är den bästa generationen någonsin i Mexiko. Jag är inte förvånad.

- Vi är djärva i spelet och om kampen om varenda boll. Så spelade vi mot Tyskland. Vi är alltid redo att ta kampen. Mot Sydkorea var vi passionerade och aggressiva. Vi har spelat så som man ska spela. Med det här laget är det nu dags att ta ytterligare ett steg och visa världen att mexikansk fotboll har mycket fotboll att visa.

Hur hoppas du att matchbilden blir?
- Det bästa som skulle kunna hända för mexikansk fotboll och som vi har diskuterat med spelarna är att kämpa med våra styrkor. Det är en avgörande match, låt oss hoppas att vi kan kontrollera spelet och spela vårt spel och vinna så att vi kan gå vidare.

Det räcker med oavgjort - kommer ni att ändra strategi och inte trycka på för fullt framåt?
- En av våra främsta styrkor är att vi är djärva och modiga och vågar gå högt. Det du frågar om kan vara en faktor och som vi kan tänka på, men det är inte vårt fokus. Vi kommer inte gå för oavgjort utan vill vinna. Det är vår typ av fotboll.

- Jag känner mig stolt över att vara en del av det här fantastiska landslaget som ska kämpa för att nå den här drömmen om att gå hela vägen i VM.

Publicerad 2018-06-26 kl 14:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå