Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018
28v

Nobbad från VM - nu slutar Jonas Eriksson: "Finns ett ledarskap som gör att jag inte vill fortsätta"

Foto: Bildbyrån

Jonas Eriksson blev nobbad från VM i Ryssland.
Nu väljer han att avsluta sin domarkarriär. 
- Det finns ett ledarskap som gör att jag inte vill fortsätta, säger han till SVT.

Den svenske domaren Jonas Eriksson, 44, har haft en framgångsrik karriär som domare i både allsvenskan och i internationella turneringar och mästerskap. Han var bland annat med och dömde matcher i både EM 2012 och 2014, men var även med i VM 2014 i Brasilien och uppgavs vara nära att få döma finalen mellan Argentina och Tyskland i Rio de Janeiro. 

Nyligen meddelade Fifa att han, trots sina meriter, inte får döma VM i Ryssland. Det var ett oväntat besked för honom, som resulterade i stor besvikelse.

- Vi har dömt ett VM och två EM, bland annat en semifinal 2016. Då rankades jag som världens fjärde bästa domare, men ett år senare tillhör jag inte topp 36. Det är ju någonting där som får mig att undra vad som har hänt. Jag tycker att man på Fifa borda kunna kommunicera bättre och berätta varför man inte är uttagen, sa han till NSD då. 

I svallvågorna av det beskedet, så väljer han nu att avsluta sin domarkarriär. 

– Jag har bestämt mig för att avsluta min domarkarriär. Min pensionsålder är 45 och jag är 44 nu. Nästa år hade jag tvingats att gå i pension och jag och mina kollegor hade bestämt att sluta efter Ryssland. Det blev inget VM för oss och det var en besvikelse. Fotboll var för mig lust, passion, glädje och jag känner att det långsamt är på väg att försvinna. Och har jag inte den väljer jag att sluta innan jag tappar den helt och hållet, säger Eriksson till SVT.

Eriksson riktar kritik mot Fifas och Uefas kommunikation till domarna. 

- Kommunikationen är helt frånvarande, det finns ingen transparens, det finns nepotism och det kan jag inte acceptera. Det finns ett ledarskap som gör att jag inte vill fortsätta, säger Eriksson. 

- Det finns en brist på dialog, feedback, hur man pratar med domare och ger besked. Vi fick läsa om i tidningarna att vi inte fick en VM-plats. Ingen har pratat med oss. Den typen av ledarskap är svår att acceptera och lusten och passionen som man drivs av försvinner när man inte får något tillbaka, fortsätter han. 

Publicerad 2018-05-30 kl 15:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons