Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Oron inför Sverige-mötet i VM: "Blir kort tid att återhämta oss"

Stora avstånd mellan spelorterna oroar Mexikos förbundskapten Juan Carlos Osorio inför den sista gruppspelsmatchen mot Sverige i sommarens VM.
- Vi kommer att få resa långt för den vilket innebär kortare tid att återhämta oss och förbereda oss på plats, säger Osorio i tv-programmet Futbol Picante.

Osorio grillades i en timme av tre programledare, inklusive gamle storspelaren och tidigare förbundskaptenen Hugo Sánchez.

För er som kan spanska och vill se hela intervjun kan den ses på länken här.  

Osorio fick bland annat frågan om varför han spelar en hel del spelare på andra positioner i landslaget än i sina klubblag.

- Jag har aldrig satt en spelare på planen på en position där han inte har tränat förut, minst fem gånger. Innan samlingarna frågar vi alltid de nya med ett formulär; vilket är ditt favoritspelsystem, vilken är din favoritposition, vilken är din näst starkaste position osv. Jag skulle även säga att det är en av våra styrkor. Flera av våra bästa matcher har kommit när vi överraskat motståndarna, som mot Uruguay i Copa America, säger Osorio.

ANNONS

Osorio berättar även hur han ser på kritiken som riktas mot honom.

- Man får inte låta sig påverkas av det man läser. Till att börja med inte läsa allt, och sedan inte ta det för personligt. Man får acceptera att folk har rätt till sina åsikter, det är nyttigt att läsa andra infallsvinklar. Även om det sällan är något helt nytt, jag diskuterar ju med mitt tränarteam innan vi gör något. Kritiken kan göra en starkare, om man tar den på rätt sätt.

Rafael Márquez vara eller icke vara har också varit ett hett samtalsämne kring Mexiko.

- Rafa är uttagningsbar. Situationen kring hans personliga förehavanden har lugnat sig. Nu är det upp till honom att visa att han fortfarande är tillräckligt bra för att vara med i ännu ett VM, säger Osorio.

Om att klämma in fler matcher/samlingar med spelare från mexikanska ligan:

ANNONS

- Jag skulle behöva mer tid med spelarna men klubbarna säger nej. Det finns inte tid att träna mer och göra oss mer samspelta, tyvärr.

Mexiko möter Sverige i den sista gruppspelsmatchen, och precis som för Blågult väntar en hel del resor under mästerskapet.

- Det enda jag oroar mig för är den sista matchen mot Sverige. Vi kommer att få resa långt för den vilket innebär kortare tid att återhämta oss och förbereda oss på plats. De två första matcherna är väldigt viktiga och vi måste komma till den sista matchen med alla möjligheter att gå vidare, säger Osorio

Osorio berättade vidare att han och staben har tagit fram som en USB-sticka med material för alla landslagsspelare, det rör sig om ca 43 stycken, som är aktuella för VM. Utöver specialutformade träningsprogram för varje enskild spelare, så finns även motivationsvideos och tips på bra böcker att läsa.

ANNONS

Avslutningsvis bekräftade han uppgifterna att han och förbundet ligger i förhandling om en förlängning efter VM. Rykten har även placerat Osorio som en av huvudkandidaterna att ta över Colombias landslag, eftersom José Pékerman väntas sluta på posten efter VM.

Publicerad 2018-01-24 kl 16:38

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto