POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018
43v

Pekas ut som Tysklands svaghet - där vill Sverige sätta press: "Blev många lägen för Mexiko där"

Foto: Bildbyrån

SOTJI. En mittfältare som blivit högerback. Nu vill Sverige sätta press på Joshua Kimmich.
- Det blev många lägen för Mexiko där, säger Ludwig Augustinsson.

Tyskland motsvarade inte förväntningarna utan förlorade med 0-1 mot Mexiko. Svagt resultat och dessutom hade spelet mer att önska. Innan lördagens match har de svenska spelarna pratat om hur överraskade de blev över Tysklands insats och att det fanns mycket ytor att spela på. En av de svagaste hos den kommande motståndaren var Joshua Kimmich som egentligen kom fram som mittfältare men som nu är högerback. Där vill Sverige sätta press - och gärna hitta ytan bakom honom.

- Det kan bli en hel del omställningar även om jag tror att Tyskland kommer ändra och vara noggranna i den här matchen för det blev så många lägen för Mexiko, och nu tror jag att man kommer att täppa till där. Men om Tyskland är lite slarviga så finns det ytor bakom deras ytterbackar som tycker om att trycka väldigt högt. Och det är inte alltid som deras mittfältare täcker upp där, som Özil kanske inte gjorde på målet. Vi ska försöka utnyttja det, säger Ludwig Augustinsson.

En högerback som egentligen är mittfältare och framför Kimmich, som höger mittfältare, finns Thomas Müller, som egentligen är central mittfältare. På den kanten spelar Ludwig Augustinsson och han vet vilka krav som ställs på honom.

- Man måste vara med på vem man ska gå på för Müller har jag ju mött i ligan och då var det ofta Robben som var på min sida, men Müller kommer in mellan ytterback och innerback och försöker dra in mig och då går Kimmich bakom mig, säger Augustinsson.

- Så det gäller att ha det där snacket och att inte följa spelare för mycket, för så spelar vi inte så mycket i landslaget. Mycket kommunikation och vem som tar vem, och snabba förflyttningar. Men vi spelar ju så i landslaget att vi helst låter motståndaren spela på utsidan och inte på insidan. Så det blir mer det tänket.

Roger Sandberg har scoutat Tyskland och sett fem matcher live och sex via sin data. Han vill inte säga om Kimmich är deras svagaste spelare, men medger att det finns saker som Sverige kan utnyttja.

- Alla lag har svagheter oavsett om vi pratar om världsmästare eller allsvenska lag. Det finns alltid styrkor och svagheter. Kanske inte lika uppenbara svagheter men det finns, säger han.

- Sedan av så som det såg ut mot Mexiko så har Tyskland en del att jobba på när det kommer till lagspelet.

Publicerad 2018-06-23 kl 17:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå