POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018
42v

Ryska dopingfrustrationen: "Testas dubbelt så ofta"

Foto: Bildbyrån.

Den ryske landslagsläkaren, Eduard Bezuglov, anser att hans landslag dopingtestas mer än andra lag i VM.
- Jag slår vad om en flaska lättmjölk att det sker minst två gånger så ofta som för England, säger Bezuglov enligt The Telegraph.

I en uppmärksammad artikel av The Telegraph framkom det att tre ryska spelare - Aleksandr Golovin, Aleksandr Samedov och Jurij Gazinskij - alla låg etta, två och trea över de spelare som sprungit mest på planen under VM:s två inledande matcher. Något som även USA:s anti-dopingbyrå uppmärksammat.

Den ryske landslagsläkaren Eduard Bezuglov hävdar att det ryska laget dopingtestats 120 gånger av Fifa 200 gånger av UEFA, bara under det senaste året.

- Jag slår vad om en flaska lättmjölk att det sker minst två gånger så ofta som för England, säger Bezuglov enligt The Telegraph.

- Vi skulle gärna vilja veta hur många prover England har lämnat, för Fifa svarar aldrig på de frågorna, fortsätter han.

Travis Tygart, VD för USA:s anti-dopingbyrå, berättar för The Telegraph att även han höjt på ögonbrynen över det ryska lagets insatser i VM.

- Extraordinära insatser kräver ytterligare tester, berättar Tygart.

Att det ryska landslaget tröttnat på dopingmisstankarna är tydligt.

- Varför är det enbart de engelska journalisterna som frågar mig om detta? Förklara det. Inte de franska eller spanska, bara de engelska, frågar sig det landslagets presstalesman Igor Vladimirov.

- Ni borde inte leta efter smuts där det inte finns, tillade han sedan.

Publicerad 2018-06-24 kl 11:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå