POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018
34v

Sampaoli vill inte jämföra stjärnduon: "Argentinas lag överskuggar Messis briljans"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Lionel Messis Argentina är nära ett jättefiasko i VM. 
Då ville inte Jorge Sampaoli lägga skuld på stjärnan. 
- Argentinas lag överskuggar Messis briljans, säger han under presskonferensen. 

Argentina kryssade i öppningsmatchen mot Island och föll under torsdagskvällen med 3-0 mot Kroatien i andra gruppspelsmatchen i VM i Ryssland. Landslaget, som föll i VM-finalen 2014, är därmed nära ett jättefiasko och kan åka ur redan i gruppspelet i Ryssland. 

Förbundskaptenen Jorge Sampaolo blev under den efterföljande presskonferensen "grillad" av media, där han bland annat fick en fråga om han kunde jämföra Cristiano Ronaldos insatser i VM med Lionel Messis och hur det påverkar Barcelona-stjärnan. 

- Cristiano Ronaldo är en fantastisk spelare och han har uppnått mycket i både klubb- och landslag. Just nu är det svårt att jämföra de här två spelarna eftersom att Argentinas lag överskuggar Messis briljans. Leo är i en svår position eftersom att laget inte fungerar så bra ihop med honom som det borde göra, säger förbundskaptenen under presskonferensen.

- Han är vår kapten, han leder laget. Vi kunde inte passa honom hela tiden för att hjälpa honom att skapa målchanser som han brukar göra. Vi jobbade hårt för att ge honom bollen, men motståndaren jobbade också för att han inte skulle få bollen. Vi förlorade den matchen, fortsätter han. 

Han var även knäckt över förlusten och kände smärta för sitt land. 

- Vi är känslomässigt nedbrutna, säger han.

- Jag vill inte tala om skam, men jag känner definitivt smärta. Det har varit en lång tid som tränare, vilket gett mig mycket erfarenhet och det är mycket mer smärtsamt när jag bär en landslagsdräkt för mitt land, fortsätter han. 

Nu tar förbundskaptenen sikte mot sista gruppspelsmatchen mot Nigeria, där det lär krävas en seger för att Argentina ska ha chans till avancemang till VM-åttondelsfinal. 

- Vi har en match kvar och måste göra allt för att ta tre poäng. Vi trodde att det skulle gå mer rakt framåt, men nu är saker och ting som de är. Vi spelade med stor press efter förra matchen och försökte göra allt, men jag är helt ansvarig för det här. 

Publicerad 2018-06-21 kl 23:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå