Saudiarabien skakade Tyskland – räddades av ter Stegen

Fotbolls-VM 2022

Saudiarabien hade ett friläge på tilläggstid vid ställningen 2-1 till Tyskland.
Men Marc-André ter Stegen i hemmamålet räddade och kunde rädda segern.

Tyskland är favorit att ta hem Sveriges grupp i VM och tog ikväll emot Saudiarabien på hemmaplan. De regerande VM-mästarna tog också ledningen planenligt genom anfallaren Timo Werner som till vardags är lagkamrat med svenske Emil Forsberg i Leipzig. Målet kom redan efter åtta minuter och innan första halvlek blåstes satte tyskarna dit 2-0.

Målet kom dock med hjälp av en saudiarabisk spelare, Omar Hawsawi, som var sist på bollen innan den passerade mållinjen.

I andra halvlek kunde sedan Saudiarabien skapa nerv i matchen. Efter att Al Sahlawis straffspark räddats av Marc-André ter Stegen, kunde Taisir Al-Jassim stöta in returen. Målet blev också det sista i matchen men på tilläggstid var Saudiarabien ett friläge från att få till 2-2 men ter Stegen räddade och kunde därmed se till att tyskarna fick med sig en vinst i VM-genrepet.

Glädjande för Tyskland var att Bayern Münchens Manuel Neuer spelade en halvlek. Däremot fanns inte Arsenals Mesut Özil med på planen efter den knäskada han ådrog sig i mötet med Österrike.

Publicerad 2018-06-08 kl 21:30